Actualitat

Vés enrere

La rehabilitació i la reforma comporten també responsabilitat

Imatge decorativa

Des del Col·legi s’ha informat diverses vegades que no hi ha treball “petit” ni “gran”, tots els treballs tenen la seva responsabilitat, però, generalment, a la responsabilitat civil professional respecte a l’execució de les obres de rehabilitació i reforma no se li dona la importància que realment té tot i el gran impacte econòmic que pot tenir.

En l’article La responsabilitat dels arquitectes tècnics en les obres de rehabilitació i reforma*, de la Sra. Meritxell Escudé, advocada, posa de manifest el marc normatiu de la responsabilitat obres de rehabilitació i reforma, destacant:

► És  d’aplicació el règim de responsabilitat de la Llei 38/1999, de 5 de novembre d’Ordenació de l’Edificació (LOE) quan les obres de rehabilitació i reforma tenen la consideració d’edificació (art. 2.2 b i c)  i el corresponent termini de prescripció del dany (art. 17 i 18 LOE). 

► És d’aplicació el Codi Civil Català i, si el propietari va ser el promotor, podria exigir la responsabilitat contractual (art. 121-20), mentre que, si qui reclama no és el promotor, podria exigir responsabilitat extracontractual (art. 121-21), amb el corresponent termini de prescripció.

Davant aquest context normatiu, és essencial donar importància a la responsabilitat civil professional que s’assumeix en l’execució d’una rehabilitació i reforma i, per tant, s’ha de tenir ben coberta la responsabilitat civil professional que se’n deriva.

*El citat article el podeu consultar en la Revista TAG núm. 91


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.