Actualitat

Vés enrere

LA TARGETA PROFESSIONAL DE LA CONSTRUCCIÓ

LA TARGETA PROFESSIONAL DE LA CONSTRUCCIÓ

 

 

A partir de l’1 de gener de 2012 es tanca el període d’implantació progressiva de  la targeta professional de la construcció previst en el Conveni general del sector de la construcció 2007 - 2011 i adquireix condició obligatòria.

La Llei 32/2006, reguladora de la subcontractació en el Sector de la Construcció, incorporava a l’article 10.3  la necessitat d’implantar una cartilla o carnet professional. Contingut que es va desenvolupar més endavant al Conveni general.

“3. Donades les característiques que concorren en el sector de la construcció, reglamentàriament o a través de la negociació col·lectiva sectorial d'àmbit estatal, es regularà la forma d'acreditar la formació específica rebuda pel treballador referida a la prevenció de riscos laborals en el sector de la construcció.”

La Targeta professional de la construcció és el document expedit per la Fundació Laboral de la Construcció amb l'objectiu d'acreditar, la formació específica rebuda del sector pel treballador en matèria de prevenció de riscos laborals, així com la categoria professional del treballador i els períodes d'ocupació en les diferents empreses en les quals vagi exercint la seva activitat.

Respecte de l’obligatorietat de la TPC, el coordinador de seguretat en aplicar la implantació  ha de saber que existeix sentència del Tribunal Suprem, de 27 d’octubre de 2010, que anul·la diferents preceptes del Conveni General del sector de la construcció, entre d’altres, el de l’exclusivitat de la TPC.

La sentència no anul·la la TPC ni el seu valor per acreditar la formació en matèria de seguretat i salut del treballador, ni el temari que es defineix al conveni y que sí és vinculant, solsamènt limita la seva exclusivitat perquè considera que pot limitar l’accés al treball.

La Targeta Professional de la Construcció té les següents funcions:

1.     Acreditar que el seu titular ha rebut almenys formació inicial en matèria de prevenció de riscos laborals, d'acord amb el previst en el present Conveni i en la Llei 32/2006, de 18 d'octubre, reguladora de la subcontractació en el Sector de la Construcció.

2.     Acreditar la categoria professional del seu titular i la seva experiència en el sector.

3.     Acreditar que el seu titular ha estat sotmès als reconeixements mèdics d'acord amb el previst en el present Conveni.

4.     Acreditar la formació de tot tipus rebuda pel seu titular.

5.     Facilitar l'accés del seu titular als serveis de la Fundació Laboral de la Construcció.

 

Més informació:

Gabinet tècnic

Telèfon:  977 21 27 99 - ext. 3

gabtec@apatgn.org

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.