Actualitat

Vés enrere

La veu de l´experiència i l´ofici d´aparellador

Almirall i Solanas acompanyats d’Adolf Quetcuti, president del COAATT

El patrimoni més important del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona és l’humà, aquell que configuren tots i cadascun dels nostres col·legiats i col·legiades que van possibilitar el naixement de la nostra institució i l’han portat a ser allò que és ara. Des del més jove al més veterà han fet créixer el COAATT i han crescut professionalment a través dels serveis que n’han rebut.

En tots aquests anys, la professió ha anat canviant i els aparelladors i arquitectes tècnics han hagut de renovar-se de manera constant. Fa uns anys no existien molts dels conceptes amb els que ara es treballa, la informàtica no era imprescindible i el tracte directe a peu d’obra era la via principal d’aprenentatge. Com s’organitzaven els qui ja trepitjaven bastides i havien de dirigir obres ara fa trenta, quaranta o cinquanta anys? Què en pensen de l’evolució de la professió? I del futur?.

Per sortir del dubte hem reunit en una mateixa taula a dos dels col·legiats en actiu més veterans del COAATT. El Josep Almirall (72 anys) va acabar la carrera l’any 1967. L’ Agustí Solanas (74 anys) va llicenciar-se un any abans.

Amb ells conversem de tants factors, elements i experiències que abasta aquesta professió tan constructiva socialment i edificant a nivell personal.