Actualitat

Vés enrere

Les dades personals són nostres

Imatge decorativa
El dia 25 de maig de 2018 va entrar en vigor el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes. I el seu objectiu és establir un marc europeu comú en matèria de protecció de dades, donant una major protecció de les dades de les persones físiques.
 
En aquests últims dies s’ha parlat molt com les empreses i professionals que tracten amb dades personals han d’adaptar-se a aquest Reglament. Per aquest motiu, es comenten unes qüestions pràctiques a tenir compte en l’ús de les dades personals de tercers:
 
1.- S’han de posar tots els mitjans necessaris per a protegir el dret fonamental de la persona a què es respecti la privacitat de les seves dades.
 
2.- Les dades personals són del titular.
 
3.- Totes les dades personals s’han de tractar seguint la normativa vigent i amb mesures de seguretat.
 
4.- Les dades que es recullen:
a) Han de ser les estrictament les necessàries per complir la finalitat que té establerta l’empresa/professional.
 
b) Han de ser donades amb el consentiment lliure, informat, específic i inequívoc de l’interessat.
 
c) Han d’utilitzar-se només per la finalitat per la qual han estat recollides i  guardar-les el temps necessari que estableix la normativa vigent (fiscal, responsabilitat civil, contractual,...).
 
d) No han d’estar a la vista de tercers, “taules netes”, ni deixar l’ordinador obert ni les claus d’accés a la vista. I els documents amb dades personals s’han de destruir mitjançant destructores de paper.
 
5.- L’ús de les dades ha de ser per serveis de correu electrònic o emmagatzematge de dades d’acord amb la normativa i els documents amb dades personals no han de sortir del lloc de treball. Si fos necessari s’han d’utilitzar dispositius amb mesures de seguretat.
 
Més informació a:
 
Nou número de la revista TAG
 
Agència Española de Protección de Datos
 
Autoritat Catalana de Protecció de Dades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.