Actualitat

Vés enrere

Les reclamacions arriben en qualsevol moment

Imatge decorativa

Un fet que no descansa en l’exercici professional de l’arquitecte tècnic, és la possibilitat de ser reclamat per una patologia a l’obra, un accident, uns errors o defectes constructius,..., d’aquí la importància de subscriure una assegurança de responsabilitat civil professional que respongui davant qualsevol reclamació que es pugui presentar.

Cada companyia asseguradora marca les seves condicions de funcionament, entre altres, és a destacar, les que el 95% de tècnics del Col·legi tenen subscrita, és comunicar a la companyia asseguradora els treballs professionals, és a dir, el risc assumit per a la pòlissa contractada, habitualment a través del registre/visat/comunicat col·legial.  

Però hi ha una altra condició que obté molta importància en un moment concret, la ràpida comunicació del sinistre a la companyia asseguradora. 

La reclamació d’un sinistre, rebuda per escrit (via email, whatshapp, convocatòria de reunió per parlar del tema, burofax, demanda,...) o la existència de sinistre sense reclamació escrita (en el cas d’un accident laboral), cal comunicar-ho a la companyia asseguradora en la major brevetat possible i dins els terminis previstos en les condicions de la pòlissa (termini màxim de 7 dies una vegada coneguda la reclamació/sinistre, excepte que la companyia asseguradora estableix un termini diferent en la seva pòlissa).

La finalitat de la ràpida comunicació del sinistre resideix en què, amb aquesta ràpida comunicació la companyia asseguradora inicia totes les gestions oportunes (nomenament de pèrit, designació de lletrat,...) amb temps per defensar els interessos de l’assegurat, i junt amb l’enviament de la màxima informació/documentació recavada dels fets facilitarà a la companyia asseguradora la futura defensa de l’assegurat.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.