Actualitat

Vés enrere

Masoveria urbana

imatge local de Valls

No és el primer cop que parlem del concepte de “masoveria urbana”. Fa un parell d’anys, vàrem conversar amb la Rosa Maria García Teruel, investigadora postdoctoral de la Càtedra de l’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili, i explicàvem els pros i contres de la masoveria.

Per explicar-ho amb pocs trets bàsics, ens hem d’imaginar un lloguer tradicional però que en lloc de pagar diners, es paga fent una rehabilitació o un manteniment de l’habitatge. Així, una persona que no té liquiditat per pagar el lloguer de manera regular però té altres tipus de capacitats, pot pagar el lloguer d’aquesta manera, sense tenir els diners i pagant en espècie.

En aquell article, publicat a la revista TAG_83 de l’any 2018, ja avançàvem que el COAATT estava impulsant un projecte de masoveria urbana amb una associació veïnal a un local del centre de Valls. L’exemple que hem donat abans, traduït al nostre cas, és ben senzill. El COAATT tenia un local en propietat i va arribar a un acord amb els responsables del Casal Popular La Turba, entitat nascuda l’any 1996 i formada per diversos col·lectius vallencs, de manera que aquests es feien responsables de l’adequació i manteniment del local. L’acord ha funcionat i, per tant, s’exerceix la masoveria urbana.

Per conèixer tots els detalls de les obres realitzades i de com evoluciona el projecte, conversem amb Medir Cucurull, membre del Casal Popular La Turba.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.