Actualitat

Vés enrere

Més treball, més responsabilitats

Imatge decorativa

Actualment, la feina de l’arquitecte tècnic ja no és només fer el treball professional, sinó que va més enllà, generalment, en la tramitació de documentació davant d’administracions públiques, com pot ser la sol·licitud de llicències d’obres, cèdules d’habilitabilitat, subvencions,...

Davant d’aquesta situació, s’està assumint més responsabilitat que la que correspon com a tècnic, i per tant, és important tenir cobert tots els tràmits que es realitzin per a un treball professional, des del treball professional pròpiament com de les gestions administratives, d’assessorament, econòmiques, etc, que es puguin derivar del treball en qüestió i que s’assumeixen per facilitar la feina al promotor. Tenim casos on, desgraciadament, es demanda al tècnic per haver ajudat en la tramitació de la subvenció o ajuts.

A títol d’exemple, un cas real: 

Un arquitecte tècnic és contractat per un promotor per a realitza un certificat d’eficiència energètica (CEE). El tècnic redacta el CEE, el visa/registra i el comunica a la companyia asseguradora.
Per ajudar al promotor, el propi arquitecte tècnic realitza les gestions amb l’administració competent per tal que el promotor obtingui una subvenció.
Passat un temps, el promotor rep una notificació de l’administració denegant la subvenció perquè, tot i que, el CEE és correcte, les gestions realitzades han estat errònies. Conseqüència, el promotor no obté la subvenció i denúncia a l’arquitecte tècnic pel perjudici ocasionat.

Aleshores, davant aquesta reclamació, la companyia asseguradora de l’arquitecte tècnic donarà cobertura?. La companyia asseguradora contesta: NO, perquè “l’errònia gestió” per la qual és reclamat no ha estat visada/registrada ni comunicada a la companyia asseguradora. 

Davant una situació així, es recomana visar/registrar tot de la següent manera:

- visar/registrar el treball professional amb el codi que correspongui (si fem referència a l’exemple seria un 7.8 Certificat d’Eficiència Energètica).
- visar/registrar les gestions a realitzar del treball en qüestió amb el codi 8.3 (Assessorament i gestió econòmica).
- comunicar tots dos treballs a la companyia asseguradora.

 

 

Més informació a: assegurcoaatt@apatgn.org

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.