Actualitat

Vés enrere

Mesures bàsiques de seguretat

Imatge decorativa

La proliferació d'obres amb risc per a la seguretat dels treballadors, però que al seu torn no requereixen projecte, és cada vegada més important.

Es tracta d'obres subjectes al RD 1627/97 i la Directiva 92/57 / CEE de 24 juny, i que no disposen d'un estudi de seguretat o un estudi bàsic, perquè no hi ha un projecte.

En aquest tipus d'obres, a la documentació tècnica o la memòria valorada, s'incorpora un document que s'anomena, per la seva similitud, avaluació de riscos, i que té l'objecte de facilitar la previsió, supervisió i seguiment de la seguretat.

Però l'avaluació de riscos és sobretot el document fonamental en la gestió de la seguretat i salut a l'empresa, i l'elabora el servei de prevenció propi o aliè de la mateixa.

Per evitar confusions entre un i altre, en la documentació tècnica o memòria, d'aquelles obres sense projecte, i que per tant no tenen un estudi o estudi bàsic de seguretat, s'inclourà un document descrit com a Mesures bàsiques de seguretat, en lloc de l'avaluació de riscos, i que d'aquesta forma no es podrà confondre.

En aquest tipus d'obres sí que seria necessari elaborar el pla de seguretat si es donen certes circumstàncies: un risc especialment elevat, obres amb una durada superior a 30 dies i un nombre de treballadors superior a 20, o obres amb un volum superior a les 500 jornades. A la resta seria recomanable.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.