Actualitat

Vés enrere

Modificacions al certificat d´eficiència

Imatge decorativa

 

 

Ahir es va publicar el Reial Decret 390/2021 pel qual s'aprova el procediment bàsic per a la certificació de l'eficiència energètica dels edificis, modificant el Reial Decret 235/2013.

 

El Reial Decret entra en vigor avui dia 3 de juny i les principals modificacions afecten els següents punts:

 

  1. Definició de "Tècnic competent" es veu modificada respecte de l'anterior eliminant la menció a l'ordre ministerial per la qual s'ampliarien els tècnics competents en funció de les seves qualificacions professionals. En aquest Reial Decret es fa, a l'igual que en l'anterior, remissió al que estableix la LOE afegint referències redundants com el Reial Decret 1393/2007 pel qual s'estableix l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials.
  2. La disposició final sisena, deixa un termini de divuit mesos per adequar la figura de tècnic competent a un model basat en els coneixements i les qualificacions professionals necessàries per a l'elaboració d'aquests certificats.
  3. L'àmbit d'aplicació, estén l'obligació de realitzar el Certificat d'Eficiència Energètica incloent "Edificis o parts d'edificis en els quals es realitzin reformes o ampliacions". Aquest han de complir amb alguns supòsits. Així també serà aplicable als edificis d'ús residencial públic destinats a apartaments turístics.
  4. Serà obligatori igualment el Certificat d'Eficiència Energètica en edificis que hagin de realitzar obligatòriament la Inspecció Tècnica d'Edificis o inspecció equivalent.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.