Actualitat

Vés enrere

Modificacions en la tramitació del certificat d´habitabilitat

Imatge decorativa

A partir del proper dimecres, dia 29 de juliol de 2020, per a  garantir els requeriments del Departament d’Habitatge sobre la qualitat de la informació, les dades que caldrà incorporar a la plataforma de serveis telemàtics en relació als Certificats d’ Habitabilitat, inclouran tota la relacionada amb el certificat COM A OBLIGATÒRIA.

En realitzar l’alta ràpida del treball, caldrà indicar, la propietat, la persona de contacte, l’annex i decret que afecten a l’habitatge o la descripció de les peces i la superfície. També aquí triareu si es tracta d’un certificat d’habitabilitat o d’un certificat d’idoneïtat. 

El certificat serà ara un document obligatori, juntament amb la nota d’encàrrec, i s’omplirà directament amb les dades incorporades a la plataforma.

L’objectiu d’aquesta millora és agilitzar la introducció d’informació, fer-ho més fàcil i ràpid, a la vegada que donar ajuts al tècnic i MINIMITZAR els possibles errors en omplir el document.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.