Actualitat

Vés enrere

Necessito espai!

Imatge decorativa
Per tot treball professional darrere hi ha una documentació, actualment molta en format digital, però també un bon plec en format paper.
 
La documentació en paper ocupa espai i, a mida que es va treballant, la documentació augmenta i l’espai disminueix i arriba el moment de preguntar-se: puc destruir alguna cosa?.
 
Expressament no hi ha res regulat que acrediti els terminis per a conservar tant la documentació administrativa, professional com fiscal. Però, davant aquesta situació, i essent coneixedors de la responsabilitat que podem ser reclamats tant en temes professionals com fiscals, es poden tenir en compte els següents terminis per a destruir documentació:
 
Documentació professional:
 
Expedients després LOE: a partir dels 15 anys de la data del CFO
Expedients abans LOE: a partir dels 30 anys de la data del CFO
 
Són terminis seguint el criteri de la responsabilitat civil professional i que la documentació en qüestió pugui ser requerida en algun procediment judicial.
 
Documentació fiscal: 
 
El termini podria ser a partir dels 6 anys de la data de la documentació fiscal. És el termini seguint el criteri de prescripció de les accions de l’Administració Tributària.
 
 
Tot i així, de tota la documentació citada si pot interessar mantenir-la per la seva importància o perquè es té espai, aleshores no cal destruir-la.
 
Respecte als expedients de visats, el COAATT seguirà les pautes citades. Si algun col·legiat estigués interessat en recuperar algun dels seus expedients haurà de sol·licitar-ho per escrit, especificant els expedients que es volen recuperar (any, núm. expedient, nom promotor, adreça, ...) abans del 31/10/2018.
 
Més informació a: secretaria@apatgn.org