Actualitat

Vés enrere

Nous elements tecnològics a la construcció

imatge decorativa

El Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat treballa de manera constant en la generació de nous elements tecnològics que aportin solucions al sector de la construcció. 

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 51 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa a 160 grans projectes consorciats d’ R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa.

Recentment, i en el marc del projecte Built2Spec, ha creat una aplicació que permet fer controls d’aïllament acústic dels edificis des del mòbil i, per altra part, ha apostat per l’ús de drones en la inspecció estructural d’edificis.

L’ aplicació mòbil permet, a un cost molt baix i alta eficàcia, fer inspeccions de l’aïllament acústic sense que calgui utilitzar el clàssic sonòmetre. Només cal un smartphone i un micròfon extern.

Per saber-ne més detalls, des del COAATT, hem conversat amb Marcel Janer, cap de Línia d’Investigació d’Ultrasons d’ Eurecat i amb el Dr. Carles Rubio, responsable de la participació d’ Eurecat en el Projecte Built2Spec i Cap del Laboratori d’Anàlisi i Caracterització de Materials d’ Eurecat.

La segona innovació d’ Eurecat proposa l’ ús de drones per fer inspeccions estructurals de les obres i generar una reconstrucció en 3D mitjançant una càmera convencional i els sensors amb que està equipat el dron.

El sistema agilitza els tràmits per obtenir la reconstrucció d’un edifici en 3D ja que en qüestió de minuts, amb el vol del drone, es disposa de les mesures que calen.

En aquest cas, per ampliar tots els detalls d’aquest sistema que, com dèiem, forma part del projecte Built2Spec, hem parlat amb Daniel Serrano, responsable de Sistemes Autònoms d’ Eurecat.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.