Actualitat

Vés enrere

Nova directiva europea relativa a l´Eficiència Energètica d´Edificis

imatge decorativa
El passat 8 de maig es va publicar al Diari Oficial de la Unió Europea, novetats importants i nous objectius per que fa a l’eficiència energètica dels edificis. L’objectiu és que cada estat membre estableixi una estratègia per a la renovació del seu parc d’edificis, tant els que son residencials com no residencials, a fi de convertir-los l’any 2050 amb edificis de consum d’energia quasi nul·la, marcant objectius que s’aniran consolidant de forma progressiva el 2030, 2040 i 2050.
 
A nivell de resum podem dir que els edificis nous, a partir de 2030 hauran de ser edificis zero emissions, mentre que els edificis existents tenen marge per a la transformació fins a l'any 2050.
 
Pel que fa als edificis no residencials, s’introdueixen unes normes mínimes d’eficiència energètica a fi i efecte que no excedeixin de la quantitat màxima per metre quadrat d’energia primària final. Sense tenir exigències pels edificis protegits, esglesies...
 
- L’any 2030 estaran per sobre el 16%
- L’any 2050 estaran per sobre del 26%
 
 
Pel que fa als edificis residencials:
 
- L’any 2030 l’ús d’energia primària es reduirà un 16% 
- L’any 2035 haurà d’estar entre el 20 i el 22%
- I també es determina que com a mínim el 55% d’aqueta reducció haurà per rehabilitació del 43% de les pitjors zones.
 
També inclouen el terme Potencial d’Escalfament Global (PCG) durant el cicle de vida dels edificis nous.
 
El futurs plans de rehabilitació inclouran un full de ruta per a l’eliminació de les calderes de combustibles fòssils abans del 2040. I es promociona el desenvolupament i inclusió de tecnologia solar renovable i infraestructures de mobilitat sostenible.
 
Per veure el text complert fes clic aquí.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.