Actualitat
Novetats al tràmit d´informe previ d´incendis
L’informe previ d’incendis és un tràmit preceptiu quan l’activitat per la seva naturalesa o dimensió, pot comportar algun risc.
S’ha creat un nou tràmit Gencat Informe de prevenció i seguretat en matèria d'incendis, amb dues modalitats: per a les activitats permanents i per a les esporàdiques. Aquest nou tràmit conviurà amb el tràmit municipal que actualment està disponible a Canal empresa.
Com i quan he de demanar l’informe d’incendis?
Activitats permanents:
Si només necessito l’informe d’incendis: Cal fer el tràmit Gencat en la modalitat Sol·licitar l'informe per als establiments, activitats, infraestructures o edificis inclosos a l’annex 1 de la Llei 3/2010. Tant a l’inici de la tramitació com un cop s’emet l’informe, la Generalitat ja es comunica directament amb l’ajuntament perquè aquest tingui tota la informació sol·licitada i l’informe que s’ha emès.
Excepció: Barcelona i Val d’Aran, en aquests casos cal fer el tràmit Informe previ d’incendis durant la tramitació d’obres o d’activitats (tràmit municipal).
Si he de fer una llicència d’obres o llicència d’activitat: L’informe previ d’incendis s’ha de demanar mitjançant el tràmit Informe previ d’incendis durant la tramitació d’obres o d’activitats (tràmit municipal) en tots els casos.
Activitats esporàdiques:
Mitjançant el nou tràmit Informe de prevenció i seguretat en matèria d'incendis, que gestionen Bombers Gencat, en la modalitat Sol·licitar l'informe per a les activitats esporàdiques o puntuals incloses en l’article 23 de la Llei 3/2010 es legalitzen totes aquestes activitats. Tant a l’inici de la tramitació com un cop s’emet l’informe, la Generalitat ja es comunica directament amb l’ajuntament perquè tingui aquesta informació.
Excepció: Barcelona i Val d’Aran, en aquests casos cal fer el tràmit Informe previ d’incendis durant la tramitació d’obres o d’activitats (tràmit municipal), ja que en són responsables Bombers de Bcn i Pompièrs respectivament i els ajuntaments els ho fan arribar.
El nou model té com a objectius:
- Comunicació més directa amb el peticionari de la sol·licitud.
- Es redissenya el procediment, incorporant l’estat de l’art de la tecnologia, per tal de reduir aquells passos manuals en què no hi ha valor afegit ni per les empreses/ciutadans, ni per l’administració.
- S’amplia la capacitat de la documentació entrant i es redueixen els supòsits d’esporàdiques que no entren en termini.
- Es manté el coneixement de tot el procés per part dels ajuntaments des del minut zero i fins l’emissió de l’informe corresponent.
- Ens ha de permetre mesurar el nombre d’entrades, els temps de tramitació, etc...
- Incorporem els informes previs d’incendi en tot l’ecosistema FUE.