Actualitat

Vés enrere

Obras con Garantía: experiència de Zaragoza i Mallorca

imatge presidents: Víctor Martos (COAATZ) i Daniel Tur (COAATMCA)

Una casa necessita reformes, canvis, un rentat de cara. Per necessitat o per plaer, hem de fer obres periòdicament o realitzar aquells tràmits que ens permetran saber que la nostra llar és segura i està en condicions.

De la mateixa manera que anem al metge per tenir una bona salut, per garantir que estem sans, ha d'estar sa i sanejat l'espai que habitem per evitar mals majors i problemes greus.

Quan parlem d'obres hem de saber que, si volem que durin i tinguin garantia, aquestes les han de fer sempre els professionals qualificats. Els nyaps acaben costant cars.

Per això, el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Tarragona, el COAATT, va crear el 2015 el portal Obres Amb Garantia (www.obrascongarantia.com). Entrant en aquesta pàgina, només hem de matisar quina obra hem de fer i posar les nostres dades. De manera ràpida i sense compromís, rebrem tres propostes de tres professionals qualificats amb els seus corresponents pressupostos. Només caldrà mirar quina proposta ens interessa més i, feta la selecció, encarregar la feina. Aquest servei funciona i és una realitat.

Des que va entrar en funcionament, centenars de persones ja han fet obres a casa o tràmits administratius a través d' ell. Contacten aquells que volen reformar el bany, la cuina o altres estades del seu habitatge; les persones que necessiten una obra nova a casa, en un magatzem o en un garatge; o aquelles que han de canviar un local comercial o una oficina. També es demanen els pressupostos quan cal fer una taxació, una cèdula d'habitabilitat, un informe pericial, un certificat d'eficiència energètica o una Inspecció Tècnica d'Edificis.

Veient el bon funcionament del servei i davant la necessitat de donar resposta a la societat més propera, s'han sumat a aquesta iniciativa el Colegio de Aparejadores y Arquitectos Técnicos de Zaragoza (COAATZ), que ho va fer a l'agost de 2019; i el Col·legi Oficial d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca (COAATMCA) que es va sumar al juny de 2020.

Per conèixer al detall per què es van unir en el seu dia al portal www.obrascongarantia.com i saber quin balanç fan fins al moment d'aquest servei, hem entrevistat als presidents d’ambdós Col·legis.

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.