Actualitat

Vés enrere

Obres amb Garantia alerta del perill de les piscines inflables a terrasses o cobertes

imatge decorativa

Des del portal www.obresambgarantia.com s’ha engegat una campanya per alertar dels perills que comporta la instal·lació d’una piscina inflable, desmuntable o portàtil a la terrassa o a les cobertes dels edificis.

Les mesures de confinament i la incertesa sobre el funcionament de les piscines públiques, està generant que la compra de piscines inflables, desmuntables o portàtils es dispari aquesta primavera.

No resulta gens nou, quan just arriba l'estiu, la instal·lació de piscines desmuntables és un maldecap per a moltes comunitats de propietaris. I és que ha de quedar clar que està totalment desaconsellat instal·lar una piscina portàtil, inflable o desmuntable, a la terrassa o a la coberta d'un edifici.

L'estructura dels edificis d'habitatges es construeix per suportar una sobrecàrrega d'uns 250 kg per metre quadrat. El mobiliari i les persones que faran ús de l'habitatge. En cap cas s'ha pensat per suportar el pes d'una piscina o d'un jacuzzi, i el de les persones que l'utilitzaran.

Una piscina portàtil d'uns 60 cm d'altura arriba als 600 kg per metre quadrat. Si a això li sumem el pes dels usuaris, rondaríem els 750 kg. Tot això sumaria tres vegades més del que una estructura moderna està preparada per suportar.

El resultat d'utilitzar piscines inflables, desmuntables o portàtils, en terrasses o cobertes, dependrà molt del tipus d'estructura, del seu estat de manteniment i de l'antiguitat.

La col·locació a les terrasses d'edificis relativament nous i sense patologies prèvies, generen problemes de trencament de paviments, humitats, corrosió de les armadures i desperfectes de la instal·lació de sanejament. Evidentment si la sobrecàrrega és molt alta, i com hem vist és relativament fàcil d'aconseguir, el col·lapse de l'estructura és una circumstància molt probable.

En el cas d'estructures anteriors als anys 80 o amb afectacions prèvies, la probabilitat de col·lapse de l'estructura és molt important, atès que l'estructura ha perdut prestacions i les bigues poden estar afectades ja per problemes d'humitats que hagin reduït la seva capacitat.

Cal recordar que habitualment les terrasses són elements comuns de les comunitats i que el propietari només està autoritzat a gaudir-ne i, per tant, que el cost de qualsevol reparació recaurà en la totalitat de propietaris de la finca, i no en els que fan un ús totalment inadequat.

En resum i donada la situació actual cal recordar que:

És imprescindible que la Comunitat reclami al propietari que vol instal·lar una piscina inflable, desmuntable o portàtil, un certificat de resistència de l'estructura d'un tècnic, que especifiqui les característiques resistents del sòl i les limitacions de pes que pot suportar sense causar afectacions a l'estructura de l'edifici.

 

LA NOTICIA ALS MITJANS

 

- Diari de Tarragona (02/06/2020): Alerta por los riesgos de las piscinas hinchables en las terrazas y las azoteas (versió paper) / (versió digital)

- La Vanguardia (02/06/2020): Expertos alertan del peligro de instalar piscinas hinchables o desmontables en terrazas y cubiertas.

- Tarragona Digital (02/06/2020): Alerten del perill d'instal·lar piscines inflables o desmuntables en terrasses i cobertes dels edificis.

- Reus Digital (02/06/2020): El COAATT alerta del 'perill' d’instal·lar piscines inflables a segons quins llocs.

- Imagina Ràdio (02/06/2020): Alerten del perill d’instal·lar piscines inflables o desmuntables en terrasses i cobertes dels edificis

- Tarragona Ràdio (02/06/2020): Alerten del perill d'instal·lar piscines inflables en determinats llocs dels habitatges

- El Vallenc (02/06/2020): Si tens un pis amb terrassa no facis això

- InfoCamp (02/06/2020): Alerten del perill d'instal·lar piscines inflables o desmuntables en terrasses i cobertes dels edificis

- Diari Més (02/03/2020): Alerten que instal·lar piscines inflables en terrasses pot provocar esfondraments

- Diari La República Checa (03/06/2020): Alerten pel perill de les piscines inflables en llocs poc preparats

- Catalunya Migdia TV3 - Entrevista al president del COAATT Sr. Adolf Quetcuti (03/06/2020): Crida a no posar piscines inflables en terrasses o terrats pel risc que s'ensorrin

- Informatiu TVE Catalunya - Entrevista al president del COAATT Sr. Adolf Quetcuti (13/06/2020): La incertesa que genera el coronavirus sobre l'ús de piscines ha fet que moltes famílies hagin optat per comprar-ne de desmuntables

- Programa "Aquí, amb Josep Cuní" de la Cadena Ser Catalunya - Entrevista al Sr. Jordi Roig, membre Junta COAATT (01/07/2020): Els perills de les piscines als terrats: "Amb un pam d'aigua ja s'arriba al pes màxim calculat per aguantar" 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.