Actualitat

Vés enrere

Per què estudiar el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació

banner COAATT i AT+E

L’arquitecte tècnic és un professional que destaca per la seva versatilitat i l’àmplia varietat de sortides laborals que ofereix al sector de l’edificació i la construcció.

Els arquitectes tècnics estan involucrats i controlen tot el procés constructiu, des de l’elaboració dels plànols fins al seguiment de les obres de construcció. Són especialistes en la ciència de l’arquitectura, disseny d’edificis i construcció. A més, treballen en projectes juntament amb altres professionals de la indústria de la construcció. La seva feina és molt variada, ja que poden participar en totes les etapes del procés de construcció i han de supervisar l’evolució d’un projecte  avaluant la feina realitzada per comprovar que compleix amb els requisits. Els arquitectes tècnics estan qualificats per dissenyar i construir projectes des de l’ inici fins al final.

Una de les professions que pot desenvolupar un arquitecte tècnic, té relació amb el manteniment d’edificis. Per la seva complexitat tècnica, hi ha operacions que és convenient que es resolguin per part de professionals qualificats per garantir el bon funcionament del comportament de l’edifici a llarg termini. L’arquitecte tècnic assessora i inspecciona a les comunitats de veïns en tot allò relatiu a la seva estructura, instal·lacions o seguretat, entre d’altres aspectes.

És l’encarregat de gestionar el Llibre de Manteniment de l’edifici, de realitzar les inspeccions necessàries a l’immoble, d’aportar les millors solucions per a problemes que puguin sorgir (esquerdes, despreniments, humitats, etc.), realitzar obres i reformes, redacció de projectes, així com millorar en general l’habitabilitat i confortabilitat dels residents a la comunitat. A més, s’aconsella que totes les comunitats de propietaris comptin amb un tècnic de capçalera per qüestions legals però també per seguretat i estalvi.

Les úniques formacions universitàries que et permeten exercir la professió de tècnic de capçalera expert en manteniment d’edificis són les que t’habiliten per exercir la professió de l’arquitecte tècnic.

El grau en Arquitectura Tècnica i Edificació permet dur a terme activitats diverses en el camp de l’edificació: la direcció i execució material de l’obra, la seva organització i planificació, el control de qualitat, la prevenció i seguretat laboral, la gestió econòmica i el control de costos. Tot sempre des de la perspectiva de la innovació i desenvolupament tecnològic, així com des del respecte al medi ambient.

Les universitats espanyoles que imparteixen els estudis són: la Politècnica de Madrid, la de les Illes Balears, Granada, Extremadura, UPC, URL La Salle, Girona, Lleida, Politècnica de Cuenca, Universitat Europea Miguel de Cervantes, Escuela de Ingeniería de Guipúzcoa, Universitat Jaume I, Salamanca, Burgos, Alacant, Saragossa, A Coruña, La Laguna, Sevilla, Universidad Europea de Madrid, Politècnica de Cartagena,  Alcalá i Politècnica de València.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.