Actualitat

Vés enrere

Pots dormir tranquil? Tens cobert el teu exercici professional?

Imatge decorativa
Darrerament es reitera la importància de parar, reflexionar i analitzar de com s’exerceix la professió i quina cobertura de la pòlissa de RC professional es té subscrita.
 
Aquesta reiteració ve promoguda perquè, per exemple, el 80% dels assegurats a MUSAAT té subscrita una cobertura de 250.000 € o inferior (150.000 €-187.500 €), i davant la indemnització d’un sinistre superior a aquestes quantitats, serà el propi assegurat qui haurà de respondre.
 
Davant aquesta situació, és necessari estudiar l’activitat vinculada al risc i tenir una cobertura ajustada a aquest risc que s’assumeix, tenint en compte que:
 
• No hi ha treball “petit” ni “gran”. Tots els treballs tenen la seva responsabilitat i, a vegades, per senzill que pugui ser pot donar molts mals de caps.
 
Actualment, l’arquitecte tècnic assumeix la responsabilitat de l’exercici professional propi de l’arquitectura tècnica, però també assumeix treballs que van més enllà de l’activitat professional, com són les gestions administratives, d’assessorament, econòmiques, etc, que poden derivar del treball en qüestió i que s’assumeixen per facilitar la feina al promotor, i per les quals també es pot ser reclamat. 
 
Per tant, es recomana:
 
Revisar la cobertura de la pòlissa RC professional
► Mantenir una cobertura adequada tant durant l’execució de l’obra com la decennal, ja que quan es tramiti un parte de comunicació de danys es tindrà la cobertura del moment de la tramitació, independent de la cobertura subscrita en el moment del visat/registre.
No jubilar-se ni deixar d’exercir la professió sense tenir coberta la decennal.
Visar/registrar el treball professional amb el codi que correspongui 
► Visar/registrar les gestions a realitzar del treball en qüestió amb el codi que correspongui 
Comunicar tots els treballs a la companyia asseguradora: Recordeu que ITE’s, cèdules d’habitabilitat i certificats energètics poden comportar responsabilitats professionals i patrimonials.
 
Cada vegada és més freqüent assumir responsabilitats que van més enllà de les professionals, i que per senzilles que puguin ser poden donar molts mals de caps. Per això, s’ha de ser conscient de subscriure una bona cobertura que cobreixi tota la responsabilitat tant durant l’execució de l’obra com la decennal, per evitar problemes que poden complicar la vida tant professional com personal. 
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.