Actualitat

Vés enrere

Primer quadrimestre 2024. Dades de síntesi

Imatge decorativa

Entre gener i abril de 2024, el nombre d’habitatges iniciats de nova planta d’ús residencial arriba als 185, al voltant d’un 13 % de baixada respecte el mateix període de 2023. En canvi, respecte el nombre d’habitatges acabats, el període es tanca amb un total de 447 habitatges nous acabats, un creixement de més del 500% respecte al mateix període de 2023.

Si parlem de número d’obres destinades a construcció d’habitatge residencial del primer quadrimestre, el nombre d’obres destinades a habitatge baixa un 38 % respecte els valors de 2023.

El valor de PEM de les construcció, la inversió, baixa un 21 % i arriba a 29 milions d’euros, gairebé 7 menys dels comptabilitzats al primer quadrimestre de 2023.

L’evolució, des de 2022, tant pel que fa a obres com a nombre d’habitatges, baixa però tendirà a estabilitzar-se al 2n quadrimestre de 2024. El mateix podem dir de la inversió econòmica, que retorna a valors de 2018 tot i que continua amb valors molt representatius.

Entre gener i abril de 2024, s’han iniciat un total de 88 habitatges nous dins la tipologia constructiva en bloc, tots dins la tipologia entre mitgeres. L’habitatge en bloc puja un 42 %, respecte el mateix període de l’any 2023.

Pel que fa a l’habitatge unifamiliar iniciat, les dades baixen un 36 % respecte el mateix període, 1r quadrimestre de 2023.

Per municipis, dels 10 més representatius, Calafell i Reus són les úniques poblacions on creix el nombre d’habitatges, més d’un 100 % i arriba als 23 i 39 habitatges respectivament al primer quadrimestre de 2024. La resta de poblacions queda per sota o conserva el valors d’anys anteriors.

 

REHABILITACIÓ

El sector de la rehabilitació, entre gener i abril de 2024, baixa al voltant d’un 25%, respecte el mateix període de l’any anterior. Al primer quadrimestre de 2024 s’han encetat 325 obres de rehabilitació.

En canvi, destaca la inversió en rehabilitació, que continua la tendència positiva des de l’any 2008 i al primer quadrimestre de 2024 arriba als 41 milions d’euros. Les obres han baixat fins valors de 2020.

Tot i el comportament, les inversions semblen corregides per les inversions dels Fons Next Generation per a la rehabilitació energètica. En el cas dels municipis, als 10 més representatius, les dades són molt similars a les del quadrimestre anterior.

 

ACTIVITAT PROFESSIONAL

Globalment, l’activitat el primer quadrimestre d’aquest any baixa al voltant d’un 11% respecte el 2023, continuant la tendència positiva i sempre des de 2021 per sobre de les 3.000 intervencions.

El projecte i direcció, la redacció de projectes d’obres associades a la rehabilitació creixen al voltant d’un 10 % respecte del primer quadrimestre de 2023. Les direccions compartides amb arquitecte i associades a la direcció d’obra nova o gran rehabilitació, conserven valors similars al primer quadrimestre de 2023.

Creixen els Certificats d’Eficiència Energètica i baixen els Certificats d’Habitabilitat visats/registrats al COAATT.

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.