Actualitat

Vés enrere

Quina és l´adreça IP del meu ordinador?

imatge decorativa

La IP del vostre equip us permet identificar-lo dins d'una xarxa. Per tant, caldrà conèixer-la per fer determinades configuracions de xarxa i permetre que altres equips i serveis es connectin amb el teu. A continuació, us mostrem com saber quina és la IP en tots els vostres dispositius.

L'adreça IP és una part important en tot allò que és la xarxa d'un ordinador o d'un altre tipus de dispositiu que també es pugui connectar a Internet. 

Una adreça IP és el diminutiu d' Internet Protocol, per això entenem que és un protocol que porten tots aquells productes que pretenguin connectar amb Internet per realitzar qualsevol tipus d'acció.

 

Què és una adreça IP?

L'adreça IP és un número únic i identificatiu que se us assigna al vostre equip per identificar-lo de manera inequívoca quan aquest es connecta a una xarxa. Una cosa així com la matrícula del teu cotxe o el teu DNI.

Quan entrem en una pàgina web és la manera de dir al servidor d'aquesta pàgina on ha d'enviar la informació que volem veure. Aquí tens la raó per la qual una adreça IP no pot estar repetida alhora.

Conèixer-la és molt important i et permetrà realitzar tasques com accedir a continguts d'altres bloquejats per zona geogràfica des del teu mòbil o qualsevol altre dispositiu.

És un indicador que es crea a l'hora de connectar-nos i que es dóna ineludiblement quan això passa.

 

IP pública i privada

Hi ha dos tipus d'adreça IP: IP pública i IP privada. Abans de començar convé diferenciar quina vols conèixer.

La IP privada és la que utilitza cada ordinador dins de la seva xarxa local i permet identificar els diferents equips que hi estan connectats. Com a norma general, quan connectes el teu equip a un router, se t'assigna una IP privada per a aquesta xarxa a què t'acabes de connectar.

La IP pública, en canvi, és la que es mostra a la resta de dispositius fora d'aquesta xarxa. En aquest cas, tots els equips connectats a un mateix router comparteixen la mateixa IP pública, ja que és el router el que fa les funcions de porta d'entrada/sortida.


 

Per tant, la IP que es mostra a les pàgines web i altres serveis a Internet no és la IP privada del teu equip, sinó l'adreça IP pública del teu router, que és el que actua com a porta d'enllaç a Internet.


Pots conèixer quina és la teva IP pública visitant aquest enllaç:

Si l'anotes comprovaràs que té poc a veure amb la IP privada del teu ordinador.


Per saber com obtenir la teva IP privada accedir segueix llegint en el següent enllaç:


Font de l’article: https://computerhoy.com


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.