Actualitat

Vés enrere

Recomanacions si fem servir la memòria USB

Imatge decorativa

Els dispositius USB, pen-drive o targetes de memòria són eines que tots els tècnics utilitzen en el dia a dia per treballar. Una memòria USB permet transportar arxius d'un lloc a un altre, portar fitxers a una copisteria per imprimir els projectes, lliurar uns documents a algú d'un altre departament, fer còpies de seguretat, etc.

Cal tenir en compte el següent:

Les memòries USB no s’haurien d’utilitzar per realitzar còpies de seguretat. Tot i que es pot utilitzar per aquest ús, per la seva vulnerabilitat i dimensions, es tracta d’un dispositiu físic susceptible a perdre’s o fer-se malbé.

Quin és el principal risc de les memòries USB?

El problema de les memòries USB és que generalment es connecten a diferents ordinadors. Amb absoluta confiança, introduïm una memòria USB al nostre ordinador sense preguntar-nos quin és el camí que ha fet l' USB (abans de connectar-lo al nostre ordinador), amb el risc de que algú li hagi introduït un virus o que el nostre ordinador no tingui les mesures de seguretat necessàries.

Les memòries USB són una font d'infeccions i propagació de virus, que moltes vegades arriben a través de les copisteries, ja que passen a través d'ordinadors que han estat exposats al contacte directe amb centenars o milers d'altres dispositius.

 

Per tant, si vols evitar que les memòries USB siguin una entrada de virus informàtics als teus ordinadors, les mesures que es poden prendre són:

1. L’ordinador sempre ha de tenir un Antivirus (actualitzat) i el sistema operatiu actualitzat.

2. Abans d'obrir una memòria USB, analitza amb l'antivirus per comprovar que no hi ha risc d'infecció.

3. No connectis els teus llapis de memòria a cap ordinador extern amb origen desconegut. Evidentment, si has de fer ús d’això, com per exemple, portar a imprimir un projecte a una copisteria, has d’analitzar la memòria USB a posteriori. 

4. No abusis de les memòries USB. Es poden emmagatzemar arxius en el núvol, en servidors externs (Google Drive o Dropbox), amb uns nivells de seguretat molt més grans i més flexibilitat a l'hora de programar còpies de seguretat automatitzades i de forma regular. 


Per tant, l'ús de l'USB hauria de ser per coses contretes i d’ús puntual. A llarg termini, però, no és el sistema més segur ni per emmagatzemar còpies de seguretat, ni per transportar arxius d'un lloc a un altre.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.