Actualitat

Vés enrere

Recursos per afrontar la quarantena

imatge decorativa

Des de la Delegació Territorial de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC)  volen compartir amb nosaltres tots els recursos de que disposen per poder ajudar a gestionar el millor possible aquesta excepcional situació del COVID-19.

En l’actual context de confinament de la població a les seves llars, els pares i mares poden tenir necessitat d’explicar als seus fills i filles què són els virus i per què és necessària l’actual situació de confinament a causa del COVID-19.

Per als més petits, la psicòloga Mercè Bermejo ha escrit el conte “La Rosa contra el Virus”, un recurs gratuït, editat en castellà i català,  per explicar la necessitat de confinament als fills i filles.

 

Des del COPC també ens faciliten el vídeo "Consells per afrontar la quarantena" i han elaborat la Guia "Quan l'angoixa es fa present", en la que ofereixen pautes dirigides per a totes aquelles persones que tenen familiars confinats, en tractament o hospitalitzats.

D'altra banda, el COPC ha habilitat un telèfon d’assessorament psicològic on professionals experts en emergències atendran la ciutadania que presenti malestar emocional, a causa de la situació actual, per tal de fer una primera contenció i redirigir-los als diferents serveis d’atenció psicològica existents.

L’horari d’atenció és de 09:00 a 20:00 hores, inclosos caps de setmana, i el telèfon de contacte és: 659.584.988

Arran de totes les peticions d'ajuda psicològica en línia que s'estan sol·licitant en aquests últims dies, des de la Divisió de Psicoteràpia del Consejo General de la Psicología de Espanya s'ha elaborat una Guia que pot ajudar a la ciutadania a escollir un psicòleg que faci sessions en línia qualificat. 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.