Actualitat

Vés enrere

Rehabilitació i obra nova residencial

imatge decorativa

Rehabilitació

La rehabilitació entre gener i octubre de 2023 baixa globalment un 5,7% respecte 2022. Per trimestres s’aprecia un canvi de tendència respecte dels dos primers trimestres, amb una baixada acusada al tercer trimestre. 

L’any 2023 va començar amb una pujada de l’11,4% al primer trimestre, baixant al tercer trimestre més del 30% respecte el mateix període de 2022.
Destaquem els municipis, on pugen, Cunit i Calafell, gairebé un 20%, el Vendrell per sobre del 10%, i Tarragona un 8,87%.

On més cau la rehabilitació és al municipi de Salou, més d’un 35%, Reus, Valls i Vila-seca, al voltant del 15% i Cambrils, un 4%.


 

La inversió en el període gener - setembre, supera el 45,3 milions d’euros i puja un 11,5 % respecte 2022. Per trimestres, si s’acusa el descens al tercer trimestre i baixa respecte el mateix període de 2022, un 14%.  

La baixada al tercer trimestre de 2023 trenca una tendència continuada de la rehabilitació a l’alça des de l’any 2012. En qualsevol cas, és una situació que nomes afecta al tercer trimestre i hauríem d’esperar a les dades del quart trimestre per veure si la situació de baixada continua.

 

Obra Nova residencial

En el cas de l’obra nova, el descens ronda el 20% en el període gener - setembre. Per trimestres, s'observa un descens del 24%, 23% i 11% respectivament, respecte el mateix període de 2022

La inversió en obra nova arriba als 95 milions d’euros entre gener i setembre, un 19% menys que el mateix període de 2022.

 

 

Per municipis les baixades mes importants s’han produït a Tarragona i a Vila-seca, amb descensos superiors al 80%. Al 2023 nomes s’han inicial 6 habitatges a Tarragona i 6 a Vila-seca. A Calafell i Cambrils baixen també per sobre del 30% respecte 2022. Creixen en canvi Mont-Roig del Camp, arribant gairebé als 50 habitatges iniciats, i Reus amb 48 habitatges iniciats entre gener i setembre de 2023.

 

Conclusions

Sembla que l’efecte Next Generation s'ha frenat, ajudat conjuntament per la conjuntura econòmica. Esperem que sigui un efecte trimestral i que l’últim trimestre es recuperi la inversió i la confiança en el sector.

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.