Actualitat

Vés enrere

Requisits tècnics per fer tràmits en línia amb la Generalitat

imatge decorativa
El departament de Sistemes d’ Informació del COAATT rep moltes trucades de col·legiats que tenen problemes amb el web Gencat (https://web.gencat.cat). Bàsicament, les consultes solen ser a l'hora de realitzar tràmits d’ ITE’s, cèdules d’habitabilitat o certificats d’eficiència.
 
En la majoria de casos i, com que la Generalitat no disposa d’un telèfon de contacte per resoldre les incidències, és el COAATT qui ho ha de resoldre.
 
Us passem a detallar uns consells per evitar els problemes que teniu habitualment. Segons el tipus d’accés que feu servir cal:
 
- Accés amb contrasenya d'un sol ús: només heu de disposar d'una adreça de correu electrònic o telèfon mòbil on rebre aquesta contrasenya. Cal que l'adreça de correu electrònic o el número de telèfon mòbil amb el que hi accediu, sigui el mateix que heu informat al formulari de sol·licitud.
 
- Accés amb l'idCAT Mòbil: heu d'estar donats d'alta previàment.
 
- Accés amb certificat digital: cal que el maquinari que utilitzeu compleixi amb els requisits tècnics que s'indiquen a continuació:
 

Navegadors

o Microsoft Explorer 11: El windows 10 ja disposa d’aquest navegador. Es pot descarregar la darrera versió gratuïtament des de: http://windows.microsoft.com/es-ES/internet-explorer/downloads/ie
 
o Mozilla Firefox 3.0.10 o superior: Es pot descarregar gratuïtament la darrera versió des de: https://www.mozilla.org/ca/firefox
 
o Google Chrome: Es pot descarregar gratuïtament des de: https://www.google.com/intl/es/chrome/ 
 
Us recomanem que feu ús de Microsoft Internet Explorer quan tingueu problemes en realitzar un tràmit.
 

Java

És important sempre verificar que la versió de Java sigui la última. Si no esteu segurs de quina versió teniu, accediu al següent web i descarregueu gratuïtament la darrera versió: http://www.java.com/es/download/.
 

Certificat digital

Cal comprovar que es disposa d’un certificat digital vigent emès per qualsevol de les entitats de certificació classificades pel Consorci AOC, i que s’han instal·lat les claus públiques i el programari indicat per l’entitat de certificació proveïdora del certificat digital. És molt important que feu servir un tipus de certificat acceptat per la plataforma Gencat Serveis i Tràmits (GSIT). 
 
Si no teniu cap certificat digital, us aconsellem que utilitzeu IDCAT, el certificat digital que la Generalitat de Catalunya ofereix gratuïtament. El podeu sol·licitar al següent web: https://www.idcat.cat
 

Antivirus/Tallafocs

Us aconsellem que sempre tingueu en funcionament un Antivirus/Tallafocs. Però, en els casos que us donin problemes en el servei, una possible solució, és desactivar temporalment l’Antivirus/Tallafoc, realitzar el tràmit i tornar a activar l’Antivirus/Tallafoc.
 
 
Si malgrat seguir aquestes recomanacions i intentar contactar amb el Gencat, no heu pogut resoldre el problema, sempre podeu contactar amb el departament de Sistemes d'Informació del COAATT i us ajudarem a resoldre el problema. 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.