Actualitat

Vés enrere

RESOLUCIÓ DEL GOVERN BALEAR EN MATERIA DE COORDINACIÓ DE SEGURETAT

RESOLUCIÓ DEL GOVERN BALEAR EN MATERIA DE COORDINACIÓ DE SEGURETAT

 

Resolució de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears: ´Els Enginyers de Camins no tenen competència en coordinació de seguretat fora de la seva especialitat´

 

La Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears ha estimat la reclamació del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Mallorca, per la que es reprova que s’hagués designat a un Enginyer de Camins, Canals i Ports, per a actuar com a coordinador de seguretat i salut de les obres d’un edifici administratiu promogut pel mateix Govern Balear.

Aquesta resolució es suma a les anterior, l’ultima, la del Tribunal Superior de Madrid de febrer de 2013, la qual va venir a considerar adequada una Resolució de l'Ajuntament de Madrid que excloïa als Enginyers Industrials en un concurs per a la supervisió dels estudis de seguretat i salut i el suport a la gestió preventiva de diversos projectes i obres gestionats per l'Ajuntament en entendre que per a això caldria desenvolupar actuacions de facto i "in situ" sobre projectes tècnics específics que inexcusablement haurien de ser subscrits per professionals del sector de l'edificació i no per Enginyers.

El criteri jurisprudencial clarament aplicable resulta de considerar que quan la naturalesa de l'obra exigeix la intervenció exclusiva d'un determinat tècnic, com succeeix en el cas de construcció d'un habitatge urbà, la competència apareix indubtable i reconeguda a l'Arquitecte i, si escau, a l'Arquitecte tècnic.

Sembla clar doncs que per dita jurisprudència s'ha obert pas la noció que en el que concerneix als habitatges, els estudis, projectes i informes s'hauran de dur a terme per aquells professionals que ostentin la condició d'Arquitectes o Arquitectes Tècnics.

RESOLUCIÓ CONSELL BALEAR

RESOLUCIÓ TRIBUNAL SUPERIOR DE MADRID

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.