Actualitat

Vés enrere

Responsabilitat i obligacions dels tècnics en despatxos professionals

Imatge decorativa
Els arquitectes tècnics sou coneixedors que per l’exercici professional, independentment si s’exerceix com a liberal o com assalariat, és necessària la col·legiació, i que d’aquest exercici professional se’n pot derivar una responsabilitat civil o penal professional que cal donar-ne cobertura amb la subscripció d’una pòlissa de RC professional. 

Darrerament, hem estat coneixedors que alguns arquitectes tècnics que exerceixen la professió en despatxos professionals no compleixen les citades premisses, i això pot comportar molts problemes legals, com el cas que hem conegut recentment, en què un tècnic implicat en un sinistre, que va desenvolupar el treball professional sense estar col·legiat, a part de les conseqüències legals del sinistre posant en perill el seu propi patrimoni personal, en matèria de col·legiació va intervenir el Departament de Justícia sancionant-lo amb inhabilitació professional per haver exercit sense estar col·legiat.
 
Per aquest motiu, recordem, per a què no sorgeixin problemes legals futurs ni pels arquitectes tècnics ni pel despatx professional, que:
 
► La col·legiació és necessària per exercir la professió d’arquitecte tècnic:
♦ En tot tipus de treball professional on el tècnic té competència per exercir.
♦ Independentment si s’exerceix com a liberal o com assalariat.
 
► Cal subscriure una pòlissa de RC professional (tècnic i despatx):
♦ El propi tècnic:
• RC professional A/AT/EE.
• Pòlissa per obra.
♦ El despatx professional: donant cobertura a l’exercici professional de l’arquitecte tècnic que treballa pel despatx. 
• Pòlissa RC societat professional.
• Pòlissa societats multidisciplinars.
• Pòlissa de gabinets tècnics.
Tenint present l’arquitecte tècnic, que ha de mantenir la cobertura de la responsabilitat decennal una vegada no hagi vinculació amb el despatx professional en qüestió.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.