Actualitat

Vés enrere

Reus destina 215.000 euros a ajuts a la rehabilitació

Imatge decorativa
L’ajut serà de 15.000 euros per habitatge, sempre que no se superi el 50% del pressupost de l’obra previst en les bases de la convocatòria. La inversió mínima de l’obra ha de ser de 3.000 euros per habitatge.
 
Podrà ampliar-se fins al 75%, quan la propietat de l’habitatge sigui d’una entitat del tercer sector que tingui com a finalitat facilitar l’accés a l’habitatge a persones en situació de vulnerabilitat.
 
Les sol·licituds es poden presentar en el termini de 3 mesos, fins al 17 de juny de 2023.
 
L’Ajuntament oferirà als propietaris un servei de preavaluació per informar i orientar sobre les millores que cal fer a l’habitatge. La convocatòria del programa d’ajudes determinarà les actuacions que podran ser objecte de subvenció, que les bases avancen:
 
  1. Adequació de peces i elements que conformen l'habitatge, inclosos banys i cuines, per obtenir les condicions mínimes d'habitabilitat.
  2. Instal·lacions d'aigua, gas, inclosa la calefacció, electricitat i sanejament,.
  3. Millora de l'aïllament tèrmic i/o acústic amb l'adaptació dels elements que conformen els tancaments de l'habitatge, inclosos tancaments de protecció exteriors tipus persianes.
  4. Repàs d’elements deteriorats per manca de conservació o manteniment: pintura, terres, portes, finestres i altres.
  5. Qualsevol altra que afecti l’interior dels habitatges i sigui exigible per al compliment de la normativa que resulti d’aplicació.
  6. Honoraris facultatius per a l’elaboració i direcció del projecte tècnic de les obres executades, i per obtenir la cèdula d’habitabilitat i el certificat energètic.
 
Els habitatges que optin a la convocatòria podran tenir qualsevol antiguitat, però hauran de disposar de la corresponent cèdula d’habitabilitat per poder-se beneficiar de la subvenció.
 
Els habitatges hauran d’estar a disposició de la Borsa de Lloguer de Reus durant 5,5 anys, mentre que el preu del lloguer l’establirà la borsa en funció de les característiques de l’habitatge i prenent com a referència l’índex de preus al lloguer de la Generalitat de Catalunya.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.