Actualitat

Vés enrere

Nou programa MOVES 2020 per incentivar la mobilitat eficient i sostenible

Imatge decorativa

El passat 17 de juny de 2020 es va publicar el Reial Decret 569/2020 relatiu al programa MOVES II per a incentius a la mobilitat eficient i sostenible.

L' Institut Català d'Energia (ICAEN) disposa de 16 MEUR per a la seva aplicació a Catalunya.

El programa MOVES II finançarà amb ajudes directes, la compra de vehicles elèctrics o híbrids endollables, incloent també la instal·lació d'infraestructura de recàrrega.

Els ajuts inclouen la implantació d'infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics a través de la modalitat d'adquisició directa. A més, en el cas de les comunitats de propietaris, serà subvencionable la preinstal·lació elèctrica per a recàrrega de vehicle elèctric. Les infraestructures de recàrrega de vehicle elèctric, estableixen un límit de 100.000 € per destinatari últim i convocatòria. Els ajuts són d'un 30% o un 40% del cost subvencionable, depenent del tipus de beneficiari.

Presentació de sol·licituds 

Un cop publicat el Reial Decret de l' ICAEN, dins de la Generalitat de Catalunya, es disposa de 3 mesos per a publicar la convocatòria de les ajudes. S'està treballant per publicar la convocatòria el més aviat possible. Actualment no és possible presentar cap sol·licitud d'ajuda fins a la publicació de la convocatòria al DOGC i l'habilitació del tràmit telemàtic amb els formularis de sol·licitud corresponent.

Segons l'article 10.2 de Reial Decret, per mantenir el caràcter incentivador, només es consideraran les actuacions en què la inversió s'hagi fet amb posterioritat a la data de registre de la sol·licitud d'ajuda, és a dir, un cop estigui publicada la convocatòria i es pugui sol·licitar l'ajuda amb el tràmit i formularis adequats a Catalunya.

La convocatòria tindrà en compte l'ordre d'entrada de les sol·licituds, per tant, no vol dir que l'ajuda estigui garantida, sinó que es podria obtenir l'ajut sempre que la sol·licitud de l'ajuda compleixi tots els requisits i hagi pressupost disponible.

Dies abans de la publicació de la convocatòria a Catalunya i de l'habilitació del tràmit, l' ICAEN l'ha de difondre per mitjà de la seva pàgina web i els seus canals de comunicació habituals.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.