Actualitat

Vés enrere

Situació de risc greu en obres paralitzades

imatge decorativa

Davant la paralització de pràcticament la totalitat de les obres com a conseqüència de l’estat d’alarma declarat pel Reial Decret 463/2020, de 14 de març i dels seus efectes regulats en posteriors resolucions, en especial, el Real Decret-Llei 10/2020, de 29 de març, pel qual es regula un permís retribuït recuperable per les persones treballadores per compte aliena que no presten serveis essencials, es planteja la possible problemàtica derivada dels riscos greus que poden presentar les obres paralitzades, en especial aquelles que presenten actualment riscos greus per a les persones, que dita obra vol resoldre. És el cas de rehabilitacions de façanes o elements de l’estructura, la coberta, etc,  que pot desencadenar la caiguda d’elements a la via pública, l’esfondrament parcial de l’estructura o l’entrada d’aigua pluvial.

Per tal d’evitar possibles responsabilitats pels nostres col·legiats, es recomana deixar constància documental de qualsevol risc que es consideri, amb una oportuna descripció i detall del mateix, fent igualment una comunicació per escrit al promotor de les obres o l’administrador de la finca, en el cas de Comunitats de Propietaris.

Aquest comunicat ha d’instar a la propietat a que aprovi l’adopció de les mesures correctores necessàries i sol·liciti els permisos administratius per a dur-les a terme i, en cas que no sigui possible la seva execució en el moment actual i existeixi un perill imminent, que ho posin en coneixement dels serveis d’emergència per a que s’adoptin les mesures corresponent.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.