Actualitat

Vés enrere

Tecnologia: ajuda o perjudica?

Imatge decorativa

Avui en dia no sabem fer res sense la tecnologia actualitzada i en bon funcionament. Les noves tecnologies han ajudat a millorar la qualitat de vida de les persones i han facilitat el desenvolupament de l’exercici professional.

Però, sovint no es té consciència que l’ús de les tecnologies pot comportar uns riscos per a la salut personal i que aquests es poden prevenir. Un exemple d’aquest ús de la tecnologia, seria l’ús de l’ordinador portàtil.

L’ordinador portàtil s’ha convertit en eina indispensable pels treballadors que necessiten desplaçar-se, ja que dona autonomia i facilitat per compaginar el compliment de les obligacions professionals amb les relacions familiars.

Ara bé, el seu ús pot comportar riscos addicionals com poden ser:

•  Postures forçades: per improvisació del lloc.
•  Fatiga visual: per il·luminació inadequada.
•  Sobrecàrrega muscular: per haver de desplaçar-se a cada lloc de treball amb l’ordinador portàtil.

Per tal d’intentar evitar aquests riscos, l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral ha fet publicacions on es proporciona suggeriments per a la millor utilització dels ordinadors en matèria de seguretat i salut. Les webs són:

Àmbits d’actuació/Riscos laborals i consells per prevenir-los/Mesures de prevenció per factors de risc/Autònoms”

“Utilització d’ordinadors portàtils. Quaderns de prevenció treballadors autònoms” 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.