Actualitat

Vés enrere

Tips de ciberseguretat per anar-se´n de vacances

Imatge descriptiva

 

Sabies que l'època de vacances és un dels moments més crítics en termes de ciberseguretat per a particulars?

Amb el bon temps comencen les vacances i amb tantes coses a planejar (vols, hotel, activitats, menjars…) hi ha una tendència a oblidar-se de la ciberseguretat.

Què pots fer per tenir unes vacances ciber segures? T'oferim cinc consells.

 

 

Evita les Wi-Fi públiques

Si esteu viatjant heu d'evitar connectar el vostre dispositiu a xarxes Wi-Fi sense contrasenya i xarxes Wi-Fi públiques, com les que es troben en hotels i restaurants. Accedir a una xarxa Wi-Fi pública o sense contrasenya implica que qualsevol persona amb prou coneixements pot tenir accés a la informació que circula entre el nostre dispositiu i el router, i fins i tot robar passwords i altres dades sensibles. T'exposa també que una persona externa pugui accedir al teu dispositiu i fins i tot veure els missatges que envies. Per això, si no hi ha cap altra opció que connectar-se a una d'aquestes xarxes, des d'ESED recomanem que s'evitin totes les activitats que incloguin informació confidencial com ara shopping per internet, gestions bancàries…

 

Fes una còpia de seguretat abans d'anar-te'n

Fer una còpia de seguretat és una de les maneres més fàcils de protegir la integritat de la teva informació en cas de desastre. No només per atacs informàtics, sinó per situacions de robatori o incendi. Un dels mètodes que cal seguir per fer còpies de seguretat és el 3-2-1.

Aquesta regla consisteix en:

- Fer com a mínim 3 còpies de seguretat
- Tenir aquestes còpies en almenys 2 formats diferents
- 1 d'aquestes còpies s'hauria d'ubicar en un lloc diferent de les altres dues còpies

 

Actualitza els teus dispositius

Al post anterior parlàvem dels beneficis de mantenir el teu dispositiu actualitzat. És important ja que molts d'aquests updates ofereixen pegats que minimitzen la vulnerabilitat del dispositiu. Podeu llegir l'article complet aquí.

 

Compte amb el que connectes als teus dispositius

T'estàs quedant sense bateria al telèfon intel·ligent i de sobte trobes una estació de càrrega on connectar el teu mòbil via cable USB. Per molt temptador que pugui resultar és millor evitar-ho tant sí com no. Els hackers han fet servir els USB des de l'inici d'aquests per introduir malware, com ara ransomware. Encara que aquest mètode fa anys que funciona, continua sent molt popular i altament eficaç. Recorda, és millor portar sempre a sobre el teu propi cable per carregar i una bateria portable.

 

Activa l'autenticació de doble factor

Sempre és recomanable activar la 2FA, sobretot en els comptes més valuosos. És una mesura de seguretat extra que sol demanar a l'usuari un codi generat per una aplicació per accedir al servei, a més de la contrasenya. Són moltes les aplicacions que ja ofereixen el 2FA, com ara Twitter i Google.

 

Com veus, aneu a la Costa Brava o Cancún, tenir unes vacances segures pot ser la mar de fàcil seguint aquests tipus. Això sí, tampoc no es pot abaixar la guàrdia. 

 

Font de l’article: https://www.esedsl.com/blog/tips-de-ciberseguridad-para-irse-de-vacaciones


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.