Actualitat

Vés enrere

Tramitar una subvenció pel client té un risc

Imatge decorativa

Des de les companyies asseguradores han informat que actualment van en augment les denúncies de subvencions per haver emès el certificat d’eficiència energètic, fet ITE o l' informe per subsanació de defectes constructius..., com també haver assumit les gestions administratives del treball professional, per facilitar la feina al promotor.

Tots ells són treballs, als quals no se’ls hi dona importància, però que en realitat estan portant més problemes de l’habitual.

El passat 15 d’octubre de 2018 es va publicar a l'Actualitat del web del COAATT, l’article "Més treball, més responsabilitats", on s’explicava un cas real.

 

A la vista de la situació, MUSAAT ha informat:


► A partir del 1 de enero de 2020, introducimos en la tabla de Codificación de Trabajos Profesionales nuevos códigos de tipo de intervención, entre ellos, el “8.7 Tramitación de Subvenciones”. Esta decisión obedece a que desde MUSAAT hemos venido observando, en los últimos ejercicios, que se han incrementado significativamente este tipo de intervenciones en las declaraciones de actuación profesional de los mutualistas, hasta la fecha, sin codificación específica. Además, hemos recibido varias reclamaciones en las que el error profesional del Aparejador/AT/IE se produce en la propia tramitación de la subvención como encargo profesional independiente (aunque relacionado con la emisión de un previo CEE, ITE o IEE).

Por todo ello, MUSAAT debe analizar con mayor exactitud este tipo de riesgos, para lo que es necesario que sean declarados por los mutualistas de forma independiente a otro tipo de intervenciones profesionales. 

 

Per tant, es recomana:

Visar/registrar el treball professional, amb el codi que correspongui, per a tenir-ho registrat i assegurat a la companyia asseguradora, ja que de no ser així, implicarà la no defensa jurídica davant una reclamació com tampoc tenir cobertura per a fer front a la possible indemnització.