Actualitat

Vés enrere

TREBALLAR A LA UNIÓ EUROPEA

 

 

TREBALLAR A L’UNIÓ EUROPEA. ORGANISMES, INSTITUCIONS I EMPRESES, D’INTERÉS PER A LA RECERCA DE FEINA DINS LA COMUNITAT EUROPEA.

 

Actualment, més del 10 % dels col·legiats del COAATT treballen o col·laboren professionalment amb empreses dins l’àmbit de la comunitat europea, societats angleses, franceses o alemanyes, principalment.

Treballar fora del nostre país és una opció a considerar en l’actual context, una possibilitat que cada vegada atreu més professionals. Si estàs interessat, existeixen diferents webs especialitzades i organismes que et poden ajudar en la recerca d’informació.

Pot ser la més important és la xarxa UERES, una xarxa integrada per tots els serveis públics d’ocupació dels països de l’espai econòmic europeu, i que permet la consulta d’ofertes de feina, formació i altres eines de suport interessants. EURES disposa també d’un servei de consellers i periòdicament es convoques jornades eures per tal de posar en contacte empreses i tècnics.

EURES. Portal europeu de la mobilitat professional

http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=es

Conseller EURES Tarragona

Servei d'Ocupació de Catalunya SOC

c/Sant Antoni Maria Claret, 19

43002 Tarragona

Telèfon: +34 977 24 47 75

Fax: +34 977 24 51 80

Correu electrònic: marta.garriga@gencat.cat

O també el podeu trobar dins el servei d’ocupació a Espanya SEPEm també a EURES

http://www.sepe.es/contenido/empleo_formacion/eures/info_red_eures/index.html

Informació pràctica sobre passaports, documents d’identitat i visats

http://europa.eu/travel/doc/index_es.htm

TREBALLAR A ALEMÀNIA

Agència Federal Alemanya d'Ocupació.

Disposa d'un organisme internacional per a la intermediació laboral (ZentraleAuslands-und-Fachvermittlung, ZAV) que ofereix informació sobre llocs de treball a Alemanya.

Existeix una demanda concreta de personal qualificat en les següents àrees: Enginyeria, sanitat, hostaleria, turisme, docència.

Més informació:

Zentrale Auslands-und Fachvermittlung (ZAV)

Internationaler Personalservice

Villemonbler Str. 76, 53123 Bonn (Alemania)

Email: workingermany@arbeitsagentur.de

Página web: www.zav.de

És recomanable consultar també informació específica de la ZAV sobre la seva Borsa de llocs de treball i places de formació professional de l'Agència Estatal d'Ocupació d'Alemanya.

www.jobboerse.arbeitsagentur.de

Make-it-in-Germany

Recent iniciativa del Ministeri d'Assumptes Socials i Laborals i del Ministeri d'Economia i Tecnologia d'Alemanya en col·laboració amb l'Agència Federal de treball (ZentraleAuslands-undFachvermittlung, ZAV) per a la “intermediació laboral de personal qualificat” i per a la “intermediació d'una formació professional per a persones sense qualificació” a Alemanya. En el marc d'aquesta iniciativa també s’ofereixen cursos d'alemany i ajudes per a un possible trasllat.

Més informació:

www.make-it-in-germany.de

www.fachkraefteoffensive.de

 

TREBALLAR A BÈLGICA O LUXEMBURG

Es pot contactar amb les diferents Cambres de comerç Belgues, informació que trobareu en la Web www.belgianchambers.be (Federació de Cambres de comerç Belgues).

D'altra banda, es facilita les dades de les Cambres de comerç Espanyoles per a Bèlgica i el Gran Ducat de Luxemburg, així com les dades de les Càmeres de Brussel·les i la del Gran Ducat de Luxemburg:

CAMARA OFICIAL DE COMERCIO DE ESPAÑA EN BELGICA Y LUXEMBURGO

Rue Belliard, 20-1º

B-1040 BRUXELLES

_:00-32-2-517.17.40 _: 00-32-2-513.88.05 _: info@e-camara.com

www.e-camara.com

CHAMBRE DE COMMERCE & UNION DES ENTREPRISES DE BRUXELLES

Avenue Louise, 500

B-1050 BRUXELLES

_: 00-32-2-6485002 _: 00-32-2-6409328 _: info@beci.be; fedcci@cci.be

www.ccib.be

CHAMBRE DE COMMERCE DU GRAN-DUCHÉ DE LUXEMBOURG

7 Rue Alcide de Gasperi

L-2981 LUXEMBOURG

_: 00-352-4239391_: 00-352-26441450_: chamcom@cc.lu

www.cc.lu

TREBALLAR A FINLÀNDIA

Encara que en la majoria de les empreses és requisit tenir domini del finès, en el cas de grans multinacionals poden trobar-se ofertes que solament exigeixen alt nivell d'anglès.

Aquí pot trobar-se una guia que aporta informació sobre diversos aspectes laborals de Finlàndia

www.guidetoworkinginfinland.fi

Així mateix, a la pàgina de l'Oficina d'Ocupació (Mol), s'ofereix informació útil per a estrangers que estiguin interessats a treballar a Finlàndia:

http://www.mol.fi/mol/en/02working/05foreigners/index.jsp

Altra pàgina d'especial interès amb informació relativa a recerca d'ocupació (aspectes a tenir en compte en entrevistes de treball, costums del país en l'àmbit laboral, CV), és:
http://www.aarresaari.net/english/

El portal de recerca d'ocupació www.
uranus.fi, ofereix vacants tant a Finlàndia com a altres països en multitud de sectors. Altre cercador, en aquest cas enfocat a l'àmbit de l'enginyeria és http://fi.theengineeringjob.
com/

Moltes empreses d'enginyeria de dimensió internacional conten en les seves pàgines web amb apartats en els quals poden trobar-se tant ofertes de treball com pràctiques per a estudiantes. Entre elles:

Metso. Proveïdor de tecnologia i serveis en sectors com l'industrial, energètic, construcció, reciclatge. www.metso.com

TREBALLAR A SUÈCIA

OFICINA D'OCUPACIÓ SUECA:

http://www.arbetsformedlingen.es/Globalmeny/Otherlanguages/Languages/Espanolspanska.html

Per a tenir dret a atenció mèdica ha de dur la "targeta sanitària europea" que expedeix la Seguretat Social

http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=és&*catId=509

Pàgina de les fulles informatives sobre Suècia i els suecs:

http://www.sweden.es/sp/

 

 

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.