Actualitat

Vés enrere

TRIBE: Aprendre, estalviar i jugar

imatge app del videojoc TRIBE

Educar a la societat, i especialment als més joves, en la necessitat d’estalviar energia i  recursos per protegir el nostre entorn més proper i també el planeta on vivim, ha de ser un objectiu clar que cal dimensionar en tots els sentits.

Europa es va plantejar diferents objectius a complir de cara a l’any 2020 que, en matèria energètica, passaven per la reducció del 20% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, la millora d’un 20% de l’eficiència energètica i l’augment del 20% de les energies renovables.

Per aconseguir els resultats, la Comissió Europea ha finançat diferents projectes  d’eficiència energètica mitjançant diferents programes d’investigació. Un d’ells és el TRIBE, un videojoc d’aprenentatge on els jugadors - que poden ser de qualsevol edat - han de millorar l’eficiència dels edificis amb tot un seguit de normes, pautes i  conductes. El projecte se centra especialment en els usuaris dels edificis públics  perquè són els qui tenen menys consciencia d’estalvi.

TRIBE és una realitat gràcies a un ampli projecte de col·laboració que ha coordinat el CIRCE (Centro de Investigación de Recursos y Consumos Energéticos). S’hi han implicat  molts organismes i han participat empreses, centres d’I+D i Universitats d’Espanya, França, Àustria, Suècia i Turquia. El CIRCE ha estat el responsable de totes les tasques de gestió del videojoc i de la seva promoció i difusió. Però, a més, també ha fet la identificació i el desenvolupament de les 250 mesures d’eficiència energètica aplicables als edificis, calculant el seu impacte potencial tant econòmic com mediambiental. Gràcies a aquest treball CIRCE ha publicat una llibreria en línea d’aquestes mesures d’eficiència energètica, on tant els usuaris com els gestors d’edificis poden consultar tota aquesta informació.

Des del COAATT hem conversat amb Eduardo Cembrano, membre del CIRCE i coordinador del Projecte TRIBE, qui ens ha explicat tots els detalls de la creació i funcionament d’aquest “eficient” videojoc.

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.