Actualitat

Vés enrere

Vetllar per la seguretat dels edificis antics, una assignatura pendent

imatge decorativa

El COAATT, a una entrevista feta a Canal Reus TV, ha alertat que a Reus només s'han dut a terme un 10% de les inspeccions dels edificis de més de 45 anys. Una necessitat que busca estudiar l'estat dels habitatges i evitar riscos per a les persones, sobretot en matèria de despreniments.

Vetllar per la seguretat dels edificis antics encara és una assignatura pendent per a molts propietaris. Des del COAATT s'alerta que només 10 de cada 100 edificis de Reus han passat la Inspecció Tècnica d'Edificis, la ITE. De fet, en aquests moments, entre 170 i 200 edificis de la ciutat que tenen més de 45 anys haurien realitzat aquesta inspecció.

Des de la Junta del COAATT es detalla que 'amb la posada en vigor del decret de les ITE cal passar una inspecció dels que tenen més de 45 anys i a Reus el casc antic és molt vell i només el 10% l'han realitzat, fet que pot originar problemes molt greus'.

L'objectiu és detectar possibles problemes estructurals així com problemàtiques que es puguin originar a causa dels materials dels edificis, com per exemple despreniments de balcons o del revestiment.

Aquest xifra de només el 10% de les inspeccions realitzades a la capital del Baix Camp, xoca amb Tarragona, quantitat que es duplica i arriba al voltant del 20%.

Més enllà del centre de la ciutat, els principals edificis que poden ser problemàtics són construccions d' entre els anys 50 i 70, a zones de la perifèria de la ciutat.

Podeu veure l'entrevista sencera, realitzada al vocal del COAATT, Sr. Jordi Roig, al següent enllaç (Font: Canal Reus TV)


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.