Vés enrere

Gaudir de l’estiu amb protecció

Imatge decorativa

Parlar de vacances és canviar les rutines habituals, tant per descansar com per gaudir del temps lliure, una diversió de la qual es vol fer partícips als familiars i amics compartint fotografies i vídeos.

Però, no tot val per compartir les vivències amb els familiars i amics, i cal ser actius en la protecció de les dades personals per evitar mals majors. 

És a dir, s’ha d’intentar evitar que un període de descans i diversió es converteixi en un mal record, i per això l’Agencia Española de Protección de Datos va publicar una infografia, Protección de datos en vacaciones, i un article en el blog, Protección de datos en vacaciones, a on donen de manera molt clara i senzilla una sèrie de consells per gaudir de les vacances i protegir les dades personals, com són:


Pensar dues vegades abans de compartir una foto o un vídeo: no se sap qui ho pot veure i pot comprometre en un futur. 


Evitar dir a on t’ubiques: per no donar informació de quan no s’està a casa.


Desconfiar de les WiFis obertes: evitar que robin dades personals i contrasenyes.


Vigilar amb l’ús d’ordinadors compartits: ús de la navegació privada del navegador, no guardar contrasenyes i tancar totes les sessions.


Avançar-se al robatori o pèrdua dels dispositius: fer còpia de seguretat i ús d’un sistema de claus per bloquejar dispositius.

 

Però, tot i que la infografia i l’article citats són per l’època estival, són totalment actuals per la resta de l’any.