Vés enrere

ChatGPT: El xat amb intel·ligència artificial

Imatge Decorativa

 

És la sensació del moment al món tecnològic, tant és així que hi ha qui ho compara amb l'experiència de provar internet per primera vegada. Aquesta intel·ligència artificial està demostrant un gran potencial i si vols comprovar-ho a les teves pròpies carns, no hi ha com provar-ho. Si no tens clar què és, per a què et pot ser útil i com començar amb ChatGPT 3.5 d'OpenAI, un bon començament pot ser llegir aquest article.

 

 

Què és ChatGPT

 


 
ChatGPT és un chatbot que utilitza el model de llenguatge per Intel·ligència Artificial GPT-3. Alguna cosa així com els xats que trobes en nombrosos serveis d’atenció al client, però amb un nivell de comprensió, contextualització, naturalitat i creativitat a anys llum.

Tot i això, disposa de més de 175 milions de paràmetres i per arribar fins al punt on està, ha estat entrenat perquè pugui realitzar adequadament tasques vinculades amb el llenguatge, que van des de traduir textos a generar-los passant per la correcció de sintaxi.

Entrenat? Sí, com més preguntes us facin, més informació s'afegeixi i més correccions s'introdueixin, els seus algorismes més depurats estaran per complir amb la seva missió de forma automatitzada. I si escau, el seu objectiu és mantenir converses amb humans, per la qual cosa sembla un requisit imprescindible que entengui el que li dius independentment de com t'expressis perquè pugui posteriorment pugui respondre't amb coherència. Com si fos algú capaç i que sap del tema. De fet, costa de distingir que t'ha respost una màquina i no una altra persona.

Això sí, encara que té potencial per ser una amenaça a l'hàbit de buscar a Google, fer una ullada a un tutorial i hi ha qui diu que fins i tot amb els professors, no és la panacea: per qüestions com que no disposa de prou fonts d'informació, el condicionament dels seus creadors per no entrar en temes polèmics (sexe, raça, religió, armes, etc.) i òbviament, perquè encara té marge de millora. Sense anar més lluny, de vegades fica la pota en noms i alguns conceptes o fins i tot generant codi, de fet Stack Overflow ha prohibit el seu ús per resoldre dubtes per la baixa taxa d'encert.

Com a dada, OpenAI és la companyia de recerca d'Intel·ligència Artificial que hi ha al darrere i una de les més avançades en la matèria. Entre les seves IA més populars hi ha precisament aquesta o DALL-E 2, que és capaç de generar imatges a partir d'una descripció.

 

Seguir llegint article: https://www.genbeta.com/a-fondo/chatgpt-guia-a-fondo-que-como-usarlo-mejor-que-puedes-hacer-este-chat-conversacional-ia

Font de l'article: https://www.genbeta.com/