Actualitat

Vés enrere

Actualitzacio DB HE

Ordre FOM/1635/2013, de 10 de setembre, per la qual s'actualitza el Document Bàsic DB-HE "Estalvi d'Energia"

 

S'actualitza el Document Bàsic del CTE DB-HE relatiu a l'estalvi energètic i es transposa parcialment a l'ordenament jurídic, la Directiva 2010/31/UE del Parlament Europeu i del Consell, de 19 de maig de 2010, pel que fa als requisits d'eficiència energètica dels edificis, establerts als articles 3, 4, 5, 6 i 7, així com la Directiva 2009/28/CE del Parlament Europeu i del Consell de 23 d'abril de 2009, pel que fa a l'exigència de nivells mínims d'energia procedent de fonts renovables als edificis, establerta en el seu article 13.

La nova directiva 2010/31/UE estableix, a més de l'obligatorietat de fixar uns requisits mínims d'eficiència energètica dels edificis o parts d'aquest, per tal d'assolir nivells òptims de rendibilitat, l'obligatorietat que abans del 31 de desembre de 2020, tots els nous edificis tinguin un consum d'energia gairebé nul, i que abans que acabi el 2018, els edificis nous que estiguin ocupats i siguin propietat d'autoritats públiques siguin igualment edificis de consum d'energia gairebé nul.

Caldrà però que abans s'estableixi una definició del concepte «edifici de consum d'energia gairebé nul» determinant-se el corresponent nivell d'eficiència energètica així com el percentatge de l'energia requerida que ha d'estar coberta per energia procedent de fonts renovables.

Aquesta actualització del Document Bàsic d'Estalvi d'energia, DB-HE, constitueix la primera fase d'aproximació cap a aquest objectiu d'aconseguir «edificis de consum d'energia gairebé nul» abans de les dates esmentades, que s'haurà de continuar en un curt termini amb noves exigències més estrictes, que s'hauran d'aprovar de forma reglamentària abans que s'assoleixin les esmentades dates.

Consultar el document Ordre FOM/1635/2013 i DB HR

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.