Actualitat

Vés enrere

Ara és el moment: revisar la cobertura de la RC professional A/AT/IE

Imatge decorativa
Al mes de novembre, la majoria de col·legiats/des, sou coneixedors de la situació de la pòlissa de RC professional A/AT/EE per l’any 2023. Per tant, és el moment òptim per tal de revisar la cobertura subscrita en la pòlissa de responsabilitat civil professional, per tenir una cobertura adequada a l’exercici professional desenvolupat, tant durant l’execució de l’obra com la responsabilitat decennal, i fins que hagin prescrit les possibles accions de reclamació.
 
MUSAAT, quan va presentar les novetats per l’any 2023, va alertar que gran part del col·lectiu té subscrita una cobertura baixa respecte als treballs executats i les indemnitzacions tant per danys materials com personals.
 
Des del Col·legi s’ha fet un estudi, i s’ha comprovat que la meitat dels col·legiats/des, que tenen pòlissa amb MUSAAT, tenen una cobertura de 150.000€:
 
Cobertura/sinistre
 
Número col·legiats/des que la tenen subscrita amb MUSAAT

 

150.000€ 74
187.500€ 13
250.000€ 19
312.500€ 12
400.000€ 20
600.000€ 6
750.000€ 2

 

Davant d’aquesta situació:
 
► Es recomana revisar la cobertura de la pòlissa RC professional.
 
► Tenir en compte, que no hi ha treball “petit” ni “gran”. Tots els treballs tenen la seva responsabilitat, i a vegades per senzill que pugui ser pot donar molts mals de caps.
 
► Mantenir una cobertura adequada tant durant l’execució de l’obra com la decennal, ja que quan es tramiti un parte de comunicació de danys es tindrà la cobertura del moment de la tramitació, independent de la cobertura subscrita en el moment del visat/registre.
 
► No jubilar-se ni deixar d’exercir la professió sense tenir coberta la decennal.
 
 
Articles a consultar de la web col·legial:

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.