Actualitat

Vés enrere

BONIFICACIO IBI

LA QUALIFICACIÓ D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DE L’HABITATGE PODRÀ BONIFICAR L’IBI

 

Des de l'1 de gener del 2016 ja es en vigor la modificació de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, segons la qual el Govern central permet que les ordenances fiscals dels Ajuntaments puguin regular una bonificació sobre la quota íntegra de l'Impost sobre Béns Immobles, l’IBI, en funció de la seva certificació energètica.,

La modificació introdueix la possibilitat de bonificar el 20%, 16%, 12%, 8% i 4% de l'IBI d'una propietat, si el certificat d'eficiència energètica de la mateixa estableix una qualificació d'A, B, C, D o I, respectivament, en aquest habitatge

Així, per a totes aquelles persones que siguin propietàries d'un habitatge i estiguin interessades a reduir el cost de l'IBI del mateix, han de preguntar al seu Ajuntament si aquest aplicarà la bonificació o no, donat que serà cada un dels, els que hagin de decidir si volen aplicar aquesta bonificació o no.

En el cas que l'Ajuntament si hagi aprovat l'ordenança per permetre aquesta bonificació, caldrà el certificat d'eficiència energètica de l'habitatge en qüestió per saber la qualificació de la mateixa.

El propietaris que hagin comprat el seu habitatge en els 2 últims anys, han d'estar en possessió d'aquest certificat ja que per Reial Decret va introduir l'obligació d'obtenir aquest certificat pel venedor, en les compravendes d'immobles a partir de l'1 de Juny de 2013.

Aquesta mesura premiarà aquells habitatges que estan millor aïllats i dotats d’unes instal·lacions més eficients, donat que requereixen una menor despesa d'energia per a la seva habitabilitat i contaminen menys.

Es important considerar que si el certificat està ben fet, facilita una informació molt valuosa al comprador, ja que aquest sabrà abans de comprar l'eficiència energètica de l'habitatge i podrà avaluar el sobre cost en consum d’energia, els cost de les possibles millores i ara també en una bonificació dels impostos.

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.