Actualitat

Vés enrere

Guies per evitar els accidents per caiguda des d´una coberta

imatge decorativa

Cada cop són més freqüents les intervencions en les cobertes d’edificis.

La instal·lació d’equips de climatització, antenes i intervencions destinades a reduir la demanada energètica de l'edifici, així com obres de rehabilitació i millora en cobertes i patis, cobertes verdes i la creixent demanda d’instal·lacions d’energia solar, en són alguns exemples.

Aquestes intervencions suposen un incrementen dels treballs en altura.

Les caigudes d’altura, i especialment les caigudes des de les cobertes dels edificis (teulades, celoberts i terrats), són una de les principals causes d’accidents de treball greus i mortals que tenen lloc a Catalunya.

L’ ICSSL realitza una campanya informativa per informar als agents intervinents dels riscos, les mesures preventives en fase d’execució i per al seu manteniment posterior. 

L' ICSSL posa a la nostra disposició guies informatives amb l’objectiu de millorar la identificació i el control del risc de caiguda d’altura, i especialment des de cobertes dels edificis, cal posar l’accent en la importància de certes decisions que han de prendre cadascun d’aquests agents durant tot el procés i posar en valor la capacitat que tenen d’ajudar a evitar un accident. Fer prevenció, exigir i garantir la protecció de les persones treballadores en totes les decisions.

Cal fer-ho per identificar i controlar el risc de caiguda d’altura; en els accessos, en els desplaçaments i en el lloc de posicionament a la coberta, en l’ús de mitjans auxiliars (bastides, escales manuals). Els riscos derivats d’allò que hi ha a la coberta (claraboies, plaques lleugeres, elements constructius, instal·lacions). I no oblidem els riscos en el manteniment posterior.

Amb la implicació de tots els agents, exigint i garantint la protecció de treballadors i treballadores, podrem evitar els accidents per caiguda d’altura. Tots som part de la solució.

Trobareu orientacions del què cal fer per ser part de la solució. Com podeu ajudar a identificar situacions de risc, com establir procediments i mitjans adequats i quina informació és especialment important facilitar a les persones treballadores per garantir la seva protecció davant el risc de caiguda d’altura.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.