Actualitat

Vés enrere

Com comprovar la salut del disc dur del teu PC

Imatge Decorativa

Uns dels components del teu PC que més fallen són els discos durs, ja siguin per temperatura, sectors defectuosos, problemes de lectura, escriptura o per moltes altres coses. Cal revisar periòdicament quin estat de salut té el teu disc dur.

Aquesta aplicació serà molt útil, ja que és molt potent i fàcil d’utilitzar. En aquest tutorial t’ensenyarem com funciona.

 

Què és CrystalDiskInfo?

És un programari d’utilitat per a unitat d’emmagatzematge que suporta USB, Intel/AMD, RAID i NVMe. La seva funció principal és informar en temps real sobre l’estat de les unitats d’emmagatzematge, la qual ens ofereix una gran quantitat de dades d’una forma visual i ordenada.

Els camps més interessants que ens presenta aquesta aplicació són l'estat de salut, el nombre d'hores que ha estat encès, el nombre d'encesos i el temps d'arrencada. Totes aquestes dades les trobareu a la pantalla principal on mostra les dades principals de les unitats.

 

Descarregar CrystalDiskInfo

CristalDiskInfo és un programa gratuït, per a ús domèstic. Podeu descarregar la darrera versió des del següent enllaç:

Aquesta aplicació és compatible amb totes les versions de Windows, tant a 32 bit com 64 bit.

 

Com funciona CrystalDiskInfo?

A la pantalla principal tindrem totes les dades referents a la unitat d'emmagatzematge, si tens diverses unitats connectades a la pc, a la pantalla superior de la pantalla has de seleccionar quina és la unitat que vols verificar.

 


 

Les dades principals que ens mostra la pantalla principal són: l'estat de salut, temperatura, total de host writes, el nombre d'encesos, hores d'encesa, el firmware, el número de sèrie, interfície i característiques suportades.


Codi de colors de CrystalDiskInfo

Una de les dades principals és l'estat de salut. Segons com es trobi la unitat d'emmagatzematge ens indicarà a través d'un color, amb un botó que es troba a la part superior de la pantalla principal. A continuació es mostra el significat de cada color:

  • Color Verd: significa que el disc està en excel·lent estat, com a nou de fàbrica i no hi ha possibilitat que falli.
  • Color Blau: vol dir que el disc està bé, el disc pot funcionar uns mesos o anys en aquest estat.
  • Color Groc: avisa que s'ha de prendre precaució, ja que hi ha sectors físics danyats i en qualsevol moment el disc dur pot deixar de funcionar i perdre les dades.
  • Color Vermell: el disc està molt malament i no s'han de col·locar fitxers, perquè seran corromputs fàcilment i es perdrà aquesta informació.
  • Color Gris: fa referència a un estat del disc mort, el disc pot ser detectat, però ja no hi ha possibilitat de rescatar dades.

 

VERIFICA ELS ERRORS C5 I C6 PER A L'ESTAT DELS HDD

Aquests paràmetres són molt importants a tenir en compte, ja que ens mostra la quantitat de sectors defectuosos a la unitat. El paràmetre C6 marca el nombre de sectors no corregibles, així que això ens pot indicar que el nostre HDD es troba en mal estat. S'ha de tenir en compte que un SDD no té C5 i C6, això és només en el cas dels HDD.

 

 

Al menú que es troba a la part superior de la pantalla podem trobar: totes les opcions per administrar els HDD o SDD per mitjà de gràfics, temperatures, residents que et seran molt útils per tenir un millor diagnòstic de la teva unida d'emmagatzematge.

 

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.