Actualitat

Vés enrere

Control d´execució d´estructures de formigó

Imatge decorativa

Per facilitar la posada en pràctica de les obligacions del director d'execució de l'obra, la Fundació Musaat ha editat tres guies d'ajuda i suport d'aplicació del Codi Estructural per a la gestió de qualitat dels productes i l'execució de les estructures de formigó.

Tot i que el Codi Estructural inclou especificacions tant de projecte, construcció, control i manteniment de les estructures, guies i exemples, té com a objectiu desenvolupar els capítols corresponents a la gestió de la qualitat de les estructures de formigó d'obres d'edificació.

L'edició està estructurada en set capítols i tres annexes. Els capítols aborden la interpretació de l'articulat del Codi Estructural, mitjançant comentaris dels autors i exemples didàctics. Els capítols inclosos a la Guia són els de bases generals per a la gestió de qualitat, gestió de qualitat del projecte, gestió de qualitat dels productes i gestió de qualitat dels processos dexecució. En els dos darrers capítols s'inclou el desenvolupament del pla de control i del programa de control, tant d'un habitatge unifamiliar aïllat com d'un bloc residencial amb dos soterranis i quatre plantes.

Els annexos de la guia, el primer dedicat a la documentació de subministrament i control dels productes rebuts directament a obra, el segon conté fitxes que permeten justificar el control de conformitat dels productes i el tercer, fitxes per justifica el control de conformitat de els processos dexecució. Aquestes fitxes estan disponibles en format editable pels usuaris de la Guia.

En definitiva, aquesta edició està pensada perquè els directors d'execució d'obra puguin realitzar el Pla de control, la Programació del control, així com fer el registre i seguiment del control realitzat, de manera que la Guia es converteix en una eina per a la gestió de la qualitat.

Les tres guies són de consulta gratuïta i descarregables a la pàgina web de la Fundació Musaat:

1. Opció simplificada per al control d'execució d'estructures de formigó segons el Codi Estructural.

2. Exemple d'aplicació dels criteris de control de recepció del formigó i ferralla segons el Codi Estructural.

3. Guia d'aplicació de la posada en obra del formigó de consistència fluida en edificació segons el Codi Estructural.
 

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.