Actualitat

Vés enrere

Subvencions a la rehabilitació. Ajuntament de Reus

Imatge decorativa

La convocatòria inclou dos tipus d’ajuts:

 1. Ajuts per a la rehabilitació d'habitatges amb destinació a la Borsa de Mediació de Lloguer Social.
 2. Ajuts per a la rehabilitació energètica i d'accessibilitat d'edificis d'ús residencial.

Rehabilitació d’habitatges desocupats per destinar-los a lloguer social

El programa d’ajuts a la rehabilitació d’habitatges amb destí la borsa de mediació per al lloguer social de l’Ajuntament de Reus està dotat amb 450.000 euros.

L’import de la subvenció podrà ser del 50% del cost de les obres de rehabilitació, amb un import màxim de 10.000 euros.

Els habitatges hauran d’estar a disposició de la borsa municipal durant 5,5 anys, mentre que el preu del lloguer l’establirà la borsa en funció de les característiques de l’habitatge i prenent com a referència l’índex de preus al lloguer de la Generalitat de Catalunya.

Els habitatges que optin a la convocatòria podran tenir qualsevol antiguitat, però hauran de disposar de la corresponent cèdula d’habitabilitat per poder-se beneficiar de la subvenció.

L’Ajuntament oferirà als propietaris un servei de preavaluació per informar i orientar sobre les millores que cal fer a l’habitatge. Es pot tramitar la Sol·licitud d'Informe tècnic de preavaluació de l’estat d’un habitatge a través de la seu electrònica.

La convocatòria del programa d’ajudes determina les actuacions que podran ser objecte de subvenció, que les bases avancen:

 • Adequació de peces i elements que conformen l'habitatge, inclosos banys i cuines, per obtenir les condicions mínimes d'habitabilitat.
 • Instal·lacions d'aigua, gas, inclosa la calefacció, electricitat i sanejament,.
 • Millora de l'aïllament tèrmic i/o acústic amb l'adaptació dels elements que conformen els tancaments de l'habitatge, inclosos tancaments de protecció exteriors tipus persianes.
 • Repàs d’elements deteriorats per manca de conservació o manteniment: pintura, terres, portes, finestres i altres.
 • Qualsevol altra que afecti l’interior dels habitatges i sigui exigible per al compliment de la normativa que resulti d’aplicació.
 • Honoraris facultatius per a l’elaboració i direcció del projecte tècnic de les obres executades, i per obtenir la cèdula d’habitabilitat i el certificat energètic.

 

Rehabilitació d’edificis per millorar l’accessibilitat i l’eficiència energètica

El programa s’adreça als propietaris d’edificis, i especialment a les comunitats de propietaris.

Està dotat amb 225.000 euros, i proposa la rehabilitació dels elements comuns dels edificis amb subencions del 50% del cost de les obres a executar, fins a un import màxim de 30.000 euros.

Els edificis que poden optar a la línia d’ajuts han de ser d’ús residencial i amb una antigïtat de més de 45 anys, llevat d’actuacions per deficiències considerades greus o molt greus a la Inspecció Tècnica d’Edificis. Hauran de ser plurifamiliars de com a mínim 3 habitatges; i han de destinar un mínim del 70% de la superfície útil total a habitatge, i com a mínim el 50% de l’habitatge ha de constituïr el domicili habitual i permanent dels propietaris o arrendataris.

Les obres que poden acollir-se als ajuts són els següents:

 • Millora de l’envolupant tèrmica de l’edifici, tant la part massissa com les obertures.
 • Instal·lació d’ascensors.
 • Eliminació de barreres arquitectòniques dels elements comuns dels edificis.
 • Reparació de deficiències que la ITE hagi qualificat de greus o molt greus.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.