Actualitat

Vés enrere

Diagnosi per a la imatge

imatge decorativa

Les noves tecnologies possibiliten l’obtenció d’un ampli ventall de tipus d’imatges, des de la fotografia tradicional fins a imatges multi-espectrals o reflectància làser.  Aquestes imatges, amb les noves metodologies permeten extreure gran quantitat d’informació, aparentment oculta, el que permet fer una millor diagnosi de l’edifici històric que es vulgui analitzar.

Des del COAATT juntament amb l’ICAC, dins de l’entorn del curs "La Rehabilitació del Patrimoni",  us oferim la jornada 'Diagnosi per a la imatge', on s’exposaran diversos sistemes i metodologies de processament d’imatges mostrant les seves capacitats i potencialitats. És una activitat en el camp de la recerca en Arqueologia de l’Arquitectura i que s’enquadra en les activitats del Projecte Coordinat del Pla Nacional I+D+i 2015 del Ministeri d’Economia y Competitivitat: MArqHisII. Models constructius, econòmics y productius de la arquitectura de Hispania: perduració, transformació i innovació (HAR2015-64392-C4 MINECO/FEDER,UE) i els sub-projectes.

Us facilitem el programa detallat de la Jornada:

  • 9:00 h. Benvinguda 
  • 9:30 h. Eines geomàtiques aplicades a la diagnosi mitjançant la imatge Felipe Buill i Amparo Nuñez (EPSEB-UPC) 
  • 10:15 h.  La imatge científica en la documentació del patrimoni cultural: de l’estètica a les dades. José Pereira (Digital Heritage) 
  • 12:15 h.  La reflectància làser aplicada a l’estudi arquitectònic. Josep M. Puche. Pau de Solà-Morales (ICAC/ETSA-URV)
  • 13:00 h.  La termografia al patrimoni arqueològic i arquitectònic (ponència registrada). Débora Serrano (ARQUIGES)
  • 13:45 h.  Debat 
  • 16:00 h.  Documentació gràfica en arqueologia: tractament d’imatges i la seva aplicació al patrimoni rupestre. Beatriz Menéndez (IPHES-UNAM) teleconferencia
  • 16:45 h.  Anàlisi arquitectectònic i aplicació de metodologia BIM al Santuari Extraurbà de Tusculum. Antonio Pizzo y José M.Guerrero (EEHAR-CSIC) teleconferència
  • 17:15 h.  Debat 
  • 17:45 h. Cloenda

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.