Actualitat

Vés enrere

El COAAT en defensa de les competències dels arquitectes tècnics municipals

Imatge decorativa

 

Davant les reiterades consultes de col·legiats referents a si un arquitecte tècnic vinculat a l’administració pública té competències per emetre informes tècnics d’expedients administratius en els quals hi consten projectes arquitectònics, l’Assessoria Jurídica del Col·legi ha emès l’ Informe jurídic sobre l’habilitació legal dels arquitectes tècnics municipals per informar sobre projectes arquitectònics.

 

 

Del citat informe s’extreuen les següents conclusions:

- Els arquitectes tècnics estan plenament habilitats per a poder informar expedients municipals en matèria de gestió urbanística i pronunciar-se sobre projectes arquitectònics, avalat per:

- La legislació vigent en matèria d’atribucions professionals, competències professionals i formació acadèmica.

- Nombroses sentències s’han pronunciat sobre l’habilitació dels arquitectes tècnics

-  Els serveis jurídics de l’administració són qui s’han de pronunciar sobre les atribucions i competències professionals dels arquitectes tècnics al servei de l’administració pública.

El Col·legi resta a disposició dels col·legiats per ajudar en la defensa de l’habilitació dels arquitectes tècnics, davant qualsevol controvèrsia que es pugui presentar envers l’administració pública respecte les competències dels arquitectes tècnics.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.