Actualitat

Vés enrere

Els drons: un futur que ja és aquí

imatge decorativa d´un dron

L’ús de drons en obra civil o edificació està adquirint cada vegada més rellevància. Les opinions dels experts apunten que la utilització de drons serà generalitzada, almenys, en el mitjà termini.

Les principals raons que justificarien la utilització de drons en construcció són diverses. Primer pel seu potencial per planificar, promoure o comercialitzar noves obres o projectes. Per exemple mitjançant tècniques de realitat virtual i models digitals 3D és possible reproduir la integració d’un projecte en l’entorn construït o les vistes que s’haurien de veure des d’una finestra o mirador d’un nou edifici.

Des del punt de vista estrictament constructiu, la utilització de drons permetrà un millor seguiment de les obres, tant des del punt de vista de l’avanç dels treballs com de la inspecció de les unitats d’obra, la logística dels treballs o la idoneïtat de les mesures de seguretat i higiene en el treball. Així mateix els drons ofereixen un potencial enorme per a l’execució de les tasques 3D, en anglès, “dangerous, dirty and dull” (tasques perilloses, brutes i avorrides).

Finalment i no menys importants són les aplicacions que podran dur-se a terme combinant les capacitats dels drons amb altres tecnologies com la fabricació digital, els BIM (Building Information Models) i els nous materials de construcció, per exemple i molt especialment, per a la construcció dels gratacels del futur.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.