Actualitat

Vés enrere

Fons Next Generation: la gran oportunitat pels tècnics de capçalera

imatge decorativa

El Programa 5 que es desenvolupa a l’entorn de les subvencions dels fons europeus Next Generation fa referència a ajuts per a l’elaboració de documentació tècnica com ara el Llibre de l’ Edifici i la redacció del  projectes de rehabilitació.

Cal saber llegir entre línees i veure l'oportunitat que es desprèn d’aquest programa que ens obrirà oportunitats de treball a mig i llarg termini. Cal aprofitar els fons europeus per convèncer a les comunitats de propietaris que el millor per al seu edifici i la seva llar, és poder elaborar un bon diagnòstic amb un tècnic especialista i disposar d’un full de ruta o projecte per poder anar transformant l’edifici i els seus habitatges en un edifici rehabilitat globalment, és a dir, millorat energèticament, revisat estructuralment, i més accessible. Ara les subvencions amb els Fons Next Generation, Programa 5, subvencionaran aquesta important fita, el projecte global i el Llibre de l’Edifici.  


ITE, la Inspecció Tècnica de l’Edifici, "la ITV del nostre edifici"

Per començar, cal recordar la obligatorietat de tenir la ITE de l’edifici redactada, i si no, aprofitar la ben entesa del moment per generar aquest document que ens posarà en sobre avís de l’estat actual del nostre edifici i de les intervencions necessàries per tenir l’edifici com cal i generar un entorn segur i saludable per als usuaris. Amb la redacció d’aquest document ja pren protagonisme el tècnic de capçalera que serà qui acompanyarà i assessorarà als propietaris de què cal fer i com cal fer-ho per tenir l’edifici “en forma”.


CEE: Certificat Eficiència Energètica, amb solucions de millora i estalvi

Si volem fer un pas més i entendre quina despesa energètica genera la nostra propietat, i quines són les millores que podem portar a terme per reduir el consum i per optimitzar el confort als nostres habitatges, farem un Certificat d’ Eficiència Energètica (CEE), que amb uns petits coneixements de l’estat actual de l’edifici posarà sobre la taula, on som i on podem arribar.


Projecte de Rehabilitació. L' eina que projectarà i aplicarà les millores de forma global

Per portar a terme aquestes actuacions, tant les de l’estat de conservació de l’edifici, com les d’accessibilitat, com les millores de l’eficiència energètica, necessitarem un projecte de rehabilitació que ens englobi totes les millores a realitzar.


Llibre de l’Edifici, la necessària guarda i custòdia de l’estat actual, les necessitats futures i el seguiment de les actuacions

Com a element de seguiment de l’estat de l’edifici, on podrem veure’n reflectit l’estat actual i les millores previstes, i anar actualitzant les intervencions realitzades i tenir un estat actual de tota la documentació que fa referència al conjunt, tindrem el Llibre de l’ Edifici.


Qui i com es subvenciona?

El Programa 5 dels Fons Next Generation, ens obre una gran oportunitat per a oferir a totes les comunitats de propietaris les feines d’estudiar, documentar, projectar i arribar a ser el seu tècnic de capçalera, i tot subvencionat. Exemple: Si estimem un edifici tipus de Tarragona, de PB+4, amb dues portes per planta, o sigui 10 veïns, la subvenció que podem obtenir pel llibre de l’edifici és de 1.300€; i, pel projecte de rehabilitació 11.000€.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.