Actualitat

Vés enrere

L´Obra nova al 2018. Dades de síntesi

Imatge decorativa

El sector tanca 2018 amb un repunt important de la construcció d’habitatge residencial nou.

Entre gener i desembre de 2018 s’han encetat al voltant del 800 habitatges nous, més d’un 80% respecte de 2017. Valors tot i així molt per sota dels que es podrien considerar normals.

La inversió en noves promocions arriba als 108 milions d’euros, uns valors similars als de 2010, i que gairebé dobla la realitzada anys anteriors.

La inversió en rehabilitació puja també fins als 113 milions d’euros, superant els 90 milions de 2016. Es tracta de la major inversió a les comarques de Tarragona i que consoliden un canvi de tendència cada vegada més important.

En conjunt, i per primer cop des de 2005, les comarques de Tarragona experimenten un creixement significatiu del nombre de noves promocions. És especialment la ciutat de Tarragona la que més creix, aquí el nombre és multiplica per quatre i arriba als 276, i el nombre de llicències concedides des de l’ajuntament al 2018 puja fins a les 900. Pugen també Cambrils, Reus, Torredembarra o Vila-seca, els municipis on l’activitat dobla o triplica a l’habitual en anys anteriors.


A nivell comarcal s’observa que les millors dades es donen al Tarragonès i al Baix Camp. El Baix Penedès  per contra, a municipis com El Vendrell, Calafell, Segur de Calafell o Cunit, habitualment amb bons resultats, continua a la baixa i no supera els 20 nous habitatges

 

Els tipus d’edificació canvia també la tendència habitual als últims anys. La construcció en bloc és multiplica per tres i ocupa més d’un 70% de noves promocions.  L’habitatge unifamiliar conserva valors tot i créixer.