Actualitat

Vés enrere

La jornada laboral: seguretat en els desplaçaments

Imatge decorativa

L’ús del vehicle és primordial en la jornada laboral. La gran majoria de treballadors, autònoms i assalariats, usen el vehicle per a realitzar desplaçaments tant sigui per anar i tornar a la feina com perquè és part del seu treball.

Actualment, però, s’ha produït un augment d’aquests desplaçaments en l’entorn laboral mitjançant l’ús de vehicles de mobilitat personal (VMP), majoritàriament amb el patinet elèctric, i, en conseqüència, un augment dels accidents laborals per l’exposició a patir accidents de trànsit.

Per aquest motiu, la importància de la prevenció i la seguretat és cosa de tots, des de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, s’ha publicat material sobre:

És una guia divulgativa, cartell i vídeo a on s’ofereix recomanacions preventives en l’ús de vehicles de mobilitat personal (VMP), en els desplaçaments per motius laborals tant per a les persones treballadores que els condueixen (ja treballin per compte propi o d'altri) com per a l’empresa.

Aquest material ha estat elaborat per l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral amb la participació del Servei Català de Trànsit (SCT) del Departament d’Interior i en el marc dels diversos instruments estratègics d’ambdós Departaments en matèria de Seguretat Laboral Viària (SLV).


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.